Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Može izgledati kao politička'

'Postupak Komore protiv Nobila nije dobra poruka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović iz Kine je poručio kako Odvetnička komora nije najsretnije postupila u slučaju Polančecova odvjetnika Ante Nobila.

'U svakom slučaju to nije dobra poruka. Iako je to u nadležnosti Odvjetničke komore, u kontekstu u kojem je donesena može izgledati kao politički motivirana odluka. To nije dobra legitimacija za državu. Ne želim se miješati u domenu Odvjetničke komore, ona će po svojem statutu i nadležnosti donijeti konačnu odluku, ali svejedno kod takvih slučajeva treba biti oprezan i ozbiljan', rekao je predsjednik u razgovoru za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Kosor: To je nedopustivo; Nobilo: To je apsurdno

'Oko TLM-a nije potrebno voditi velike političke bitke. Naprosto valja prepustiti pravosudnim tijelima da utvrde sve relevantne činjenice te da na temelju toga donose odluke. Valja također pričekati što će istraga pokazati', poručio je Josipović te komentirao i poziv predsjednika SDP-a, Zorana Milanovića, da pravosudna tijela u vezi s TLM-om saslušaju premijerku Jadranku Kosor. 'To je očito dio političke borbe. No, siguran sam da će policija i Državno odvjetništvo sami procijeniti što valja raditi i koga valja saslušati. I da će to učiniti bez političkog uplitanja', rekao je Josipović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene