Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4000 motociklista

'Karavana za život' protutnjala Karlovcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U karlovcu je održana druga manifestacija kojoj je cilj ukazati na prisutnost motociklista na cestama.

Preko četiri tisuće motociklista sa svih hrvatskih strana, od dalmatinskih otoka do Čakovca i Vukovara, te iz Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, okupilo se danas u Karlovcu na drugoj manifestaciji 'Karavana za život-bikeri na cesti' s ciljem da se svim sudionicima u prometu ukaže na prisutnost motociklista, brze ali i najugroženije motorizirane skupine u cestovnom prometu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

Predsjednik udruge 'Karavana za život-bikeri na cesti' Mladen Stjepan Vitković kazao je za Hinu da potporu manifestaciji daju predsjednik RH Ivo Josipović, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo prometa, veza i infrastrukture, a pokrovitelj je Grad Karlovac.

Neposredno prije starta u Zagrebu, gdje se okupilo mnoštvo motociklista iz sjevernih hrvatskih krajeva i inozemstva, da zajedno auto-cestom dođu na glavno sastajalište svih sudionika u karlovačkoj poslovnoj zoni Ilovac, Vitković je kazao da će u 16 sati svih četiri tisuće motorista zajedno proći kroz Karlovac i doći na Sportsko-rekreacijski centar (SRC) 'Korana'.

'U proteklih je sedam godina u Hrvatskoj poginulo 724 motociklista i morali smo nešto poduzeti. Masovnim okupljanjem skrećemo pozornost na sebe i šaljemo poruku vozačima automobila, autobusa i teretnih vozila da imamo pravo na vožnju, ali i pravo na život, te da nam ne oduzimaju prednost, da koriste retrovizore i jednostavno paze na sebe i nas', kazao je Vitković.

>> Hells Angels MUP-u poslali predstavku zbog 'policijske brutalnosti'

Dodao je da ne skrivaju činjenicu da i bikeri griješe, te zato, uz pomoć Policijske akademije, Policijske uprave karlovačke i Auto-škole 'Tomac' imaju na SRC 'Korana' poligon spretne i sigurne vožnje. Takvi se preventivni programi provode kroz godinu i drugdje, pa i među biciklistima u školama.

Zabavni program sa živom svirkom trajat će do dva sata. Slijedi odmor, a sutra će se dio bikera samo vratiti na svoja odredišta, dok će dio njih u organizaciji Turističke zajednice Grada Karlovca posjetiti NP Plitvička jezera i druga turistička odredišta.

Prošle je godine na manifestaciji, koja se tada održala prvi put i to u organizaciji udruge 'Hrvatski branitelji bikeri', bilo je prikupljeno dovoljno novaca za tri seta za reanimaciju za karlovačku Opću bolnicu . Ove će se godine karlovačkoj Stanici Hrvatske gorske službe spašavanja nabaviti dva odijela za ronjenje, najavio je Vitković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene