Obavijesti Video Pretražite Navigacija
120 milijuna eura

Odobren zajam za proširenje Zračne luke Zagreb!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzo bi moglo krenuti proširenje Zračne luke Zagreb. Europska investicijska banka odobrila je 120 milijuna eura zajma za izgradnju novog putničkog terminala, koji bi trebao primiti mnogo više putnika. Većinu radova na izgradnji obavit će građevinske hrvatske tvrtke.

Ovako bi trebao izgledati novi putnički terminal Zračne luke Zagreb. Francuski konzorcij, koji je dobio 30-godišnju koncesiju za zagrebački aerodrom, ubrzo bi mogao krenuti s radovima. Europska investicijska banka odobrila je 120 milijuna eura zajma za dizajn i izgradnju novog terminala.'To je važno zato što je to jedna od najvećih privatnih investicija u Hrvatskoj', kazao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

Investicija koja bi trebala privući i više putnika, jer do sada gotovo 80 posto prometa dolazi od strane domaće aviokompanije. 'Mi se nadamo da će koncesionar, zapravo, donijeti povećanje prometa', dodao je Dončić.

>>
Francuzi će uskoro preobraziti Zračnu luku Zagreb, evo u što još žele ulagati!

A za to treba i veći prostor. Zračna luka Zagreb do sada je primala gotovo dva milijuna putnika. No, izgradnjom novog terminala kapacitet će se mnogo više proširiti te će moći primiti do 5 milijuna putnika. 'Čini se malen, ali ima sve što vam treba. Jedini je problem što nema svugdje besplatan pristup internetu. U drugim europskim zemljama ne morate ići u kafić po šifru kako biste pristupili internetu', kazao je putnik iz Poljske.

Po završetku ljetne sezone, mogli bi krenuti prvi radovi. 'Koncesionar, realno, negdje može u 9 ili 10 mjesecu, po ishođenju građevinske dozvole, početi sa radovima', kazao je Dončić. Kroz tri godine Zračna luka Zagreb trebala bi osvanuti u novom ruhu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene