Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluka o odgodi Međuvladine konferencije o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, s obzirom na slovensku blokadu, nije neočekivana bez obzira na želje češkog predsjedništva EU-a, te spremnosti Hrvatske i Europske komisije za otvaranjem i zatvaranjem određenih poglavlja u planiranom razdoblju, priopćeno je u utorak iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.


Češko predsjedništvo Europske unije u utorak je odgodilo Međuvladinu konferenciju o pristupanju s Hrvatskom za 24. travnja, očekujući da će do tada biti postignut napredak u rješavanju pitanja slovenske blokade. Međuvladina konferencija o pristupanju trebala se održati u petak, 27. ožujka, a do odgode je došlo budući da se zbog slovenske blokade na toj konferenciji ne bi moglo otvoriti ni zatvoriti ni jedno poglavlje.

Vezani članci Štrajk 2019. godine Nastavak pregovora Sindikata i Vlade o plaćama: Hoće li biti masovnih prosvjeda? Željko Stipić - 1 Predsjednik sindikata Preporod o pregovorima s Vladom: "Vrijeđa nas kada ministri aludiraju da nismo dovoljno osjetljivi"

>> 'Slovenska blokada je krajnje opasan presedan'

'S obzirom na slovensku blokadu, bilo je očekivano da će se odgoditi Međuvladina konferencija o pristupanju RH Europskoj uniji, unatoč želji češkog predsjedništva Europske unije, kao i spremnosti Hrvatske i Europske komisije za otvaranjem i zatvaranjem određenih poglavlja u planiranom razdoblju', stoji u priopćenju MVPEI-a. 'To još jednom pokazuje apsurd slovenske blokade i unošenja bilateralnih pitanja u pregovarački proces za hrvatsko članstvo u EU', ističe se.

'Republika Hrvatska ostaje dosljedna u provedbi svih preostalih reformi kako bi u predviđenom vremenu završila pregovore i postala punopravna članica Europske unije', stoji na kraju priopćenja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju