Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na mjesec dana

Tolušić i Ferenc idu u istražni zatvor, odvjetnik Ferenca: "Njemu nije jasno za što je optužen"

Sud je odlučio o pritvoru za bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića i Željka Ferenca, službenika Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Tereti ih se za subvencijske prijevare i zloporabu položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru. Tereti ga se za subvencijske prijevare i zloporabu položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru.

Tomislavu Tolušiću i Željku Ferencu određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U Dnevnik Nove TV uživo ispred Županijskog suda u Zagrebu javio se reporter Ivan Čorkalo koji je razgovarao s odvjetnicima Tomislava Tolušića i Željka Ferenca, Nikolom Mandićem i Markom Konjuhom.

Mandić kaže kako Tolušić ide na 30 dana u istražni zatvor dok se ne ispita 16 svjedoka.

"Nikad nije lako dočekati odluku kojom ti se oduzima sloboda, ali ju je primio onako kako se ponašao i do sada - kao odluku suda koju treba poštivati", rekao je i dodao kako će se žaliti te istaknuo kako je Tolušić negirao krivnju i iznosio detaljnu obranu.

"Vjeruje da će se utvrditi da je ovo bio jedan ishitreni postupak", kazao je odvjetnik.

Konjuh kaže da se Ferenc smatra nevinim i "nije mu jasno za što je optužen". Kaže da su se njegov klijent i Tolušić čuli dva puta u životu i da se uopće ne poznaju.

Obojica negiraju što im se stavlja na teret

Obojica osumnjičenika u najnovijoj aferi u četvrtak su ispitana u uredu javnog tužitelja, nakon čega su prenoćili iza rešetaka. Tolušić je detaljno iznosio obranu i negirao krivnju, dok je Ferenc, službenik Agencije za plaćanje u poljoprivredi, kratko iznio obranu i također negirao ono što mu se stavlja na teret.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "neće se ništa promijeniti" Milanović o odlasku Marića i uhićenju Tolušića: "Ne znam kako ti ljudi u HDZ-u spavaju, vjerojatno kao u Moskvi ’38"

Tomislava Tolušića se sumnjiči da je iz Vinske omotnice dobio 2,5 milijuna kuna subvencije. Isto tako sumnjiči se i da je potaknuo Ferenca da mu izda pozitivno mišljenje za projekt novih nasada vinove loze, iako ih je zasadio puno prije natječaja, a potom ih počupao kako bi spriječio da se otkrije pokušaj prijevare.

Pročitajte i ovo Mislav Bago - 1 odmah je bilo sumnjivo Mislav Bago o uhićenju Tomislava Tolušića: "Plenković ima veliki problem, radari su mu loši..."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene