Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč traženju nakladnika

Odlična vijest za roditelje: Udžbenici neće poskupjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izvijestilo je da nije odobrilo zahtjev za poskupljenje udžbenika u novoj školskoj godini.

U priopćenju se navodi da su potkraj svibnja vodeći nakladnici u Hrvatskoj, pozivajući se na tržišne okolnosti koje izravno utječu na troškove poslovanja, zatražili od ministarstva da u novoj školskoj godini 2011./2012. povise cijene udžbenika pet do sedam posto.

'Nastupajući u prvom redu radi interesa roditelja i učenika, ministarstvo analizom tih argumenata nakladnika nije našlo valjane razloge za poskupljenje, posebice zato što je novim zakonskim izmjenama olakšan tržišni položaj nakladnika i omogućena prodaja postojećih udžbenika i sljedeće godine', navodi se u priopćenju, uz koje je dostavljen i dopis poslan nakladnicima. (HIna)

Pročitajte i ovo Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine Poskupio školski pribor Tko će i kako sve ovo platiti? Uskoro počinje škola, roditelji užasnuti cijenama: Pogledajte koliko košta najjeftinija, a koliko najskuplja varijanta školskog pribora

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene