Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izvijestilo je da nije odobrilo zahtjev za poskupljenje udžbenika u novoj školskoj godini.


U priopćenju se navodi da su potkraj svibnja vodeći nakladnici u Hrvatskoj, pozivajući se na tržišne okolnosti koje izravno utječu na troškove poslovanja, zatražili od ministarstva da u novoj školskoj godini 2011./2012. povise cijene udžbenika pet do sedam posto.

'Nastupajući u prvom redu radi interesa roditelja i učenika, ministarstvo analizom tih argumenata nakladnika nije našlo valjane razloge za poskupljenje, posebice zato što je novim zakonskim izmjenama olakšan tržišni položaj nakladnika i omogućena prodaja postojećih udžbenika i sljedeće godine', navodi se u priopćenju, uz koje je dostavljen i dopis poslan nakladnicima. (HIna)

Vezani članci Škola za vrijeme pandemije - 18 Učitelji pokazali kako su pripremili učionice za početak škole, pogledajte njihove ideje Elektrotehnička i prometna škola Osijek Ususret školskoj godini sve se glasnije priča o novostima koje stižu: Doznajte kakve promjene predlažu same škole