Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani su uz njih

Odgojili generacije djece, a sada ih ravnateljica škole želi iseliti iz kuće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni bračni par Alojzije i Anđa Jažo, koji su cijeli radni vijek proveli kao učitelji u mjestu Slatine na otoku Čiovu kod Trogira, mogli bi ostati bez krova nad glavom!

Nakon što su odgojili generacije i generacije mještana i otišli u mirovinu, ravnateljica škole pokrenula je postupak iseljenja, a sud dosudio deložaciju iz kuće koja im je dodijeljena prije 30 godina. No, mještani su uz njih. 'Ali meni je na ponos da su moji Slatinjani stali uz mene. Sad i da umrem. A bolje mi je umrijeti nego da me izbace', kaže umirovljena učiteljica škole Slatine Anđa Jažo.

Pročitajte i ovo Vatrogasci pred deložacijom - 5 U srcu turističke i požarne sezone Može li bizarnije? Spašavaju živote, a sad im prijeti - deložacija: "Nemamo gdje. Čekamo nadležne da se dogovore" Marin Buble, Zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir Nakon velikog napora vatrogasaca Vatrogasni zapovjednik otkrio kakvo je stanje na Čiovu, ali i upozorio na dva velika problema

Alojzije i Anđa Jažo odgojili su u školi Slatine na Čiovu generacije djece. Sada u mirovini izbacuju ih iz doma. Mala kuća pored škole im je 80-ih godina dodijeljena za stanovanje. Ne traže vlasništvo, samo da tu mirno žive do smrti. 'Samo da nas puste da živimo ovde', kaže Alojzije Jažo, umirovljeni nastavnik matematike.

Ravnateljica škole Slatine pokrenula je prije 10 godina postupak iseljenja učitelja i sud je odlučio. Deložacija je za 12 dana, 20.lipnja. 'Neka puste ljude, oni su tu cijeli život djecu odgajali, svi smo za nih', složni su mještani.

Naime, ujedinilo se čitavo mjesto. Od 1.200 stanovnika njih 700 potpislo je peticiju da učitelji ostanu u kući.'Stvarno smo svi za njih, odlični su ljudi', kaže jedan od mještana. Učiteljica priča da joj je ravnateljica zagorčala i odlazak u mirovinu. 'Stala sam u hodniku, nisam od muke znala gdje se izlazi, gdje su vrata', opisuje Anđa.

Član Školskog odbora tvrdi da im kuća treba za dvije nove učionice. No mjesni odbor kaže, djece je premalo i za postojeću školu. Ima komentara da je kuća zapravo nekome privatno zapela za oko. Ravnateljica odbija razgovor, Grad Split sve prepušta sudu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene