Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se novi datum

Ministrica Divjak zatražila hitnu reakciju tijela oko propusta na državnoj maturi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pisanje državne mature iz hrvatskog jezika odgođeno je do daljnjeg. Ministrica Blaženka Divjak zatražila je hitnu reakciju tijela oko propusta na državnoj maturi.

Ispit državne mature iz hrvatskog, esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini) koji je danas trebao biti održan odgođen je jer je "u jednoj splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz hrvatskog jezika", objavljeno je na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Kako je navedeno, umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

NCVVO će, objavljeno je, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja pristupiti izmjeni kalendara državne mature, a novi datum državne mature iz hrvatskog bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student.

Pročitajte i ovo Pripreme za maturu, ilustracija - 1 Veliki zaostaci Školu su završili, ali još se ne mogu opustiti: Ovo bi mogla biti jedna od najizazovnijih državnih matura Slika nije dostupna TKO JE KRIV Otkriveno kako su splitski učenici dobili krivi test na državnoj maturi, određen i datum novog ispita

Ministrica Blaženka Divjak je obavještena o ovom događaju i zatražila je od nadležnih tijela da hitno pokrenu mehanizme provjere i utvrđivanja odgovornosti za ovu situaciju. Također je zatražila da se poduzmu sve raspoložive mjere kako bi se matura provela sukladno svim uvriježenim pravilima i na način da maturanti ne budu zakinuti pri polaganju državne mature. "Garancija jednakih prava svih učenica i učenika apsolutni je prioritet", naglasila je ministrica Divjak.

Ministarstvo će u bliskoj suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja nastaviti intenzivno pratiti situaciju. Tijekom današnjeg dana bit će objavljen novi datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test ( A i B razina).

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene