Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Banka za međunarodna poravnanja odbila je zahtjev Hrvatske za posredovanjem u sporu sa Slovenijom u vezi Ljubljanska banke.


Predsjednik Ivo Josipović je, komentirajući pismo baselske Banke za međunarodna poravnanja (BIS) vezano uz zahtjev za posredovanjem u sporu sa Slovenijom u pogledu stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci, rekao kako tu vijest mora 'detaljnije proučiti' te dodao da će se stvari 'na neki način' morati vratiti na područje bilaterale sa Slovenijom, jer je važno da 'štediše ne ostanu bez svog novca'.

>> Slučaj Ljubljanska banka: Pregovarati mogu svi ili nitko

Vezani članci Slika nije dostupna Slovenija nema informacija o odbijenici iz Basela Slika nije dostupna Jandroković: Proučit ćemo odgovor baselske banke

Na pitanje je li dobro vraćanje na bilateralu, Josipović je odgovorio kako to treba vidjeti i dodao kako je ovo nova situacija te da će trebati 'nanovo prostudirati slučaj'. Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković danas je potvrdio da je Hrvatska dobila pismo baselske Banke za međunarodna poravnanja te kazao kako će se nakon analize pisma odlučiti o idućim koracima Hrvatske. Mediji navode da je Banka za međunarodna poravnanja odbila zahtjev Hrvatske da posreduje u sporu sa Slovenijom. (Hina)