Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijen zahtjev za pritvaranje Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec danas je odbio zahtjev Državnog odvjetništva za pritvaranjem saborskog zatupnika Branimira Glavaša, doznaje se na Sudu.

Glavaševo pritvaranje tužiteljstvo je zatražilo jer smatra da je
objavljivanjem zapisnika iz istražnog postupka koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio ratni zločin, utjecao na buduće svjedoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

Zahtjev za pritvor istražni sudac Posavec odbio je jer smatra da je nakon potpisivanja izjava, kojima se stranke u postupku obvezuju da u javnosti neće iznositi detalje iz istrage, osigurana tajnost postupka, kazao je glasnogovornik i istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je samo nekoliko sati nakon odluke žalbu na rješenja istražnog suca kojim je odbijen prijedlog za određivanje pritvora protiv Glavaša.

U žalbi se predlaže da Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu preinači odluku Istražnog suca Glavašu i odredi pritvor.

Iskaze bivšeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova Željka
Tomljanovića i osječkog ratnog dragovoljca Vjenceslava Billa Glavaš je nakon saslušanja u ponedjeljak podijelio novinarima i objavio na svojoj internetskoj stranici.

Neovisno o tužiteljstvu otkrivanje iskaza svjedoka ili objavljivanje sudskih zapisnika odlučio je spriječiti i istražni sudac, koji je od svih sudionika postupka na jučerašnjem saslušanju zatražio da potpišu izjavu da u javnost neće iznositi detalje istrage.

Glavaša se tereti za zlostavljanje troje srpskih civila u Osijeku
1991. te ubojstvo dvojice, od kojih se jednom gubi svaki trag.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene