Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Složili se HDZ i SDP

Odbijen referendum za ime Trga maršala Tita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici gradske skupštine odbijen je prijedlog po hitnom postupku nezavisog gradskog zastupnike Pere Kovačeviča o raspisivanju refnerenduma za promjenu imena Trga maršala Tita u kazališni trg.

Gradonačelnik Milan Bandić je prije glasovanja zamolio gradske zastupnike da odbiju da se prijedlog od referendumu stavi na dnevni red sjednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziv Bandiću Sanader uz pomoć Bandića 'otjerao' čistače sa svoje kavice? Slika nije dostupna Gradonačelnik u obrani interesa grada Bandić: Projekt 'Cvjetni' od javnog interesa za Zagreb

'Mi živimo u demokratskoj suverenoj državi, 1994. ili 1995. godine dok je predsjednik Odbora za preimenovanje ulica i trgova bio Budiša, prijedlog o promjeni imena Trga maršala Tita je odbijen. Te točke nije bilo na dnevnom redu za vrijeme HDZ-a. U vrijeme smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana došao je nalog da se na Skupštini to ne dira. Sada se opet aktualizira to pitanje pred lokalne izbore' rekao je Bandić i pozvao zastupnike da odbiju prijedlog.

Mesić se slaže s Bandićem

Prijedlog nije podržao niti HDZ, a za promjenu imena je bio samo jedan njegov. HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jasen Mesić se po ovom pitanju slaže s gradonačelnikom Bandićem.

'O referendumu se ne može odlučivati u skupštini. Ako netko želi referendum o tom pitaju, neka ide u redovitu proceduru i skuplja potpise građana na cesti' rekao je Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene