Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPRAVLJENA VELIKA SRAMOTA

Vukovarska škola zvana čežnja: Dnevnik Nove TV godinama je pratio ovu priču, konačno su stigle dobre vijesti!

Aktualno Galerija Luka Bogojević Luka Bogojević Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska osnovna škola prije obnove - 4 Vukovarska osnovna škola prije obnove - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska osnovna škola prije obnove - 3 Vukovarska osnovna škola prije obnove - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska osnovna škola prije obnove - 2 Vukovarska osnovna škola prije obnove - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Vukovarska osnovna škola prije obnove - 1 Galerija 1/6 >>
Konačno lijepe vijesti iz vukovarske škole Nikole Andrića. Šest godina je Dnevnik Nove TV uporno upozoravao na problem škole zvane čežnja, a kako je za Dnevnik Nove TV sada potvrđeno iz Ministarstva znanosti i obrazovanja - novu školsku godinu učenici te ratom devastirane škole konačno će dočekati u novoj zgradi.

Priču o sramotnom stanju škole Dnevnik Nove TV počeo je intenzivno pratiti prije šest godina u sklopu projekta Zemlja znanja.

Na stanje škole, koja predstavlja potencijalnu opasnost za djecu, upozoravao je već dulje vrijeme. Ta vukovarska škola sramota je svih hrvatskih Vlada jer zgrada nije obnovljena od rata.

Radovi su kasnili zbog projektiranja i niza drugih okolnosti, poručivali su 2021. godine.

Puno puta ekipa Dnevnika Nove TV dolazila je u školu učenicima reći kako su političari najavili skori početak obnove. Oni su se veselili isprva glasno, a onda sve tiše i tiše.

Od te priče Dnevnik Nove TV nije odustao pa je nakon niza priloga stigao i niz obećanja.

Nije ni čudo da su Vukovarci i Vukovarke bili sumnjičavi. Skeptična su bila i djeca, koja su govorila kako im još od prvog razreda obećavaju obnovu.

Pročitajte i ovo Oronula škola (Foto: Dnevnik.hr) Izbušena gelerima Počinje obnova najtužnije škole u Hrvatskoj: "Jako puno su nam dolazili i novinari i ministri i svi, ali još uvijek ništa"
Pročitajte i ovo Škola Nikole Andrića u Vukovaru uništena još od Domovinskog rata (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Što se čeka? Vukovarska škola o čijem ruševnom stanju izvještavamo već godinama – još čeka bagere

Uz gorak okus kašnjenja od tridesetak godina, konačno su je dočekali.

No, neki učenici još uvijek govore da ne mogu vjerovati da će zaista novu školsku godinu započeti u toj školi, kazala je reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak, koja je i ovaj put posjetila vukovarsku školu Nikole Andrića, koja je, između ostaloga dobila i lift, a ono što će učenike sigurno razveseliti su učionice, u kojima na pločama nema rupa.



"Moramo razumjeti da su škola u koju sam ja išao i ova nova škola nebo i zemlja razlika i na tome su stvarno zahvalni i osoblje škole i roditelji i djeca", kazao je Luka Bogojević, bivši učenik te škole, u novom razgovoru s Bolšec Oblak i za Dnevnik Nove TV istaknuo da je stvarno oduševljen i da nema teksta.

Pročitajte i ovo Mirela Hutinec KOLIJEVKA CIVILIZACIJE Vukovarska tajna za koju više znaju u svijetu nego kod nas: Kao ni Vučedol, ni Vukovar još nije do kraja ispričana priča
Pročitajte i ovo Građani na ulicama Vukovara - 2 IMA BUDUĆNOSTI Grad na Dunavu uspješno se bori za bolju budućnost: ''Kunu se u Vukovar i daju mu crkavicu, a Vukovar nije grad koji prosi''

"Mislim da smo mi kao djeca u školi u kojoj smo bili dosta zakinuti, zbog toga dobili i drugu perspektivu gledanja na svijet. S manjim mogućnostima, više cijenimo ono što imamo", zaključio je Luka.

Čekajući obnovu škole, on uspio se i zaposliti, a kaže da će mu trebati još nekoliko dana da se emocije slegnu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene