Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stranica je zbog prometa nedostupna za posjetitelje, a tvrtka koja daje server prikuplja donacije.


Sporna internetska stranica registarbranitelja.com, nakon samo dva dana, nedostupna je za posjetitelje. Razlog je u tom što je potrošen sav zakupljen promet, koji je bio dogovoren u paketu s tvrtkom iz SAD-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović: Bit će vrijeme za objavu registra branitelja Slika nije dostupna Rane nisu povlastice: Objavite potpuni registar

>> Rakar u pratnji odvjetnika ponovno na policiji

Taj promet zakupljen je u paketu od 10 gigabajta, a tvrtka InvisiHosting iz Teksasa medijima je obznanila kako ne namjeravaju otkriti identitet osobe koja je registar branitelja objavila. Sve posjetitelje stranica na kojima je objavljen dio registra branitelja, čeka obavijest o premašenom prometnom limitu (Bandwith Limit Exceeded), no spomenuta američka tvrtka otvorila je i stranicu za donacije, pomoću koje bi se financiralo održavanje spornih stranica s objavljenim registrom.

Nacionalni CERT tražio da se ukloni stranica

Nacionalni CERT, dio organizacije CARNeta zatražio je američki tvrtku InvisiHosting, na čijim serverima je smještena stranica registarbranitelja.com da se ukloni ova stranica koja je izazvala veliku buru u Hrvatskoj, poručio je Darko Perhoč, pomoćnik ravnatelja za Nacionalni CERT. Perhoč je za Dnevnik.hr rekao da su molbu InvisiHostingu poslali na temelju vjerodostojne prijave, a Perhoč kaže da ne može reći na temelju čije prijave.

Perhoč kaže da nema povratnih informacija hoće li se ukloniti registarbranitelja.com te kaže da ne raspolažu nikakvim sankcijama ukoliko američka tvrtka odbije postupiti po nihovom zahtjevu. 'Mi nismo organ gonjenja, mi smo samo tehnička služba. Mi smo zahtjev poslali američkom CERTU koji je zahtjev proslijedio dalje. Kada se nešto slično dogodi negdje u inozemstvu, i nama CERT određene zemlje proslijedi zahtjev po kojem mi postupamo', rekao nam je Perhoč.