Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupili se i političari

S tornja katedrale spušten veliki natpis: Zagrebačka nadbiskupija prvi put obilježila dan sjećanja na žrtve holokausta

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Prvi put Zagrebačka nadbiskupija je zajedno sa Židovskim informativno-obrazovnim centrom Hatikva održala molitveno-komemorativni susret u povodu međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Ispred katedrale okupili su se i predsjednik Sabora, izaslanici predsjednice države i predsjednika Vlade te zagrebački gradonačelnik. Kardinal Josip Bozanić istaknuo je kako je neprihvatljivo dopustiti da se danas ponovno budi bilo koji oblik antisemitizma. ''Primjer širenja takve mržnje upozorenje je za sijanje i rast bilo koje druge ideologije, kakvih ni danas ne nedostaje'', kazao je Bozanić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pismo otkrio vatikanski arhivist Papa Pio XII rano znao za holokaust: "Vatikan imao informacije da su radni logori tvornice smrti" Ilustracija slučaj poljske obitelji Nacisti su ubili deveteročlanu obitelj, uključujući novorođenče jer su skrivali Židove: Katolička crkva sada ih je beatificirala

Iako na susretu nije sudjelovao hrvatski rabin Kotel Da-Don, predstavnici židovskog informativno-obrazovnog centra ističu kako je ovo korak da se katolička crkva i hrvatsko društvo ne okreću prošlosti već budućnosti. ''Mi mislimo da je najvažnije da se ne potežu stari simboli, stari ustaški pozdravi, da se ne tumači da su to stari hrvatski pozdravi, a nisu. I da se suzdrže političari koji govore da je to stari pozdrav jer nije'', ističe Julija Koš, predsjednica Židovskog informacijsko-obrazovnog centra Hatikva.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene