Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan policije

Policajci proslavili svoj dan, sjenu na slavlje vrhu policije nije bacilo ni anonimno pismo policajke: "Objasnite mi kako je moguće..."

Obilježava se Dan policije - 4
Obilježava se Dan policije - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obilježava se Dan policije - 5 Obilježava se Dan policije - 5 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Milina, ravnatelj policije Nikola Milina, ravnatelj policije Foto: DNEVNIK.hr Nenad Veselko, pripadnik interventne jedinice policije PU međimurske Nenad Veselko, pripadnik interventne jedinice policije PU međimurske Foto: DNEVNIK.hr Goran Hoppe, voditelj za protueksplozijsko ronjenje Specijalne policije Goran Hoppe, voditelj za protueksplozijsko ronjenje Specijalne policije Foto: DNEVNIK.hr +3 Obilježava se Dan policije - 1 Galerija 1/8 >>
U Hrvatskoj se obilježava Dan policije, a ujedno i blagdan nebeskog zaštitnika policajaca - svetog Mihovila. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina ovom su prigodom zahvalili svim službenicima, a dodijeljene su nagrade i priznanja za trud kojim naša policija pridonosi sigurnosti društva. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Himnom, ali i minutom šutnje počelo je svečano obilježavanje Dana policije.

"Pogled unatrag na ovu i protekle godine čak i s dužnom dozom kritike čini me ponosnim jer je svaka godina ujedno značila i napredak, poboljšanje i prije svega rad na unapređenju policijskog sustava", rekao je ravnatelj policije Nikola Milina.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dodijelio je posebna priznanja i nagrade. Godišnja nagrada za skupinu otišla je u ruke jedinici specijalne interventne policije primorsko-goranske, koja je uspješno neutralizirala protubrodsku minu pronađenu u riječkoj luci.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Aktualna tema Vjerujete li hrvatskoj policiji? Pogledajte kakvi su rezultati glasanja u Dnevniku Nove TV

"Možemo reći da je bilo napeto, ali u smislu da je nama to postala svakodnevica takav posao. Ljudi pitaju bojimo li se tog posla - u principu ne. Pozitivna trema jednostavno to radimo za dobrobit građana i zaštitu građana i same imovine", ispričao je voditelj za protueksplozijsko ronjenje Specijalne policije Goran Hoppe.

Jedna od zahvalnica otišla je i u Policijsku upravu međimursku, službenicima koji su na otoku Pagu spasili dvojicu unesrećenih u iznimno lošem psihofizičkom stanju.

"Nije se moglo hodati, mi smo jedva hodali. Oni su bili bosi jer su ispali iz broda tako da su doplivali do obale i onda su poslije imali izranjavane noge tako da stvarno nisu mogli hodati", prepričao je pripadnik interventne jedinice policije PU međimurske Nenad Veselko.

Pročitajte i ovo Provjereno: Gluhoslijepe osobe - 2 Priča Provjerenog Zamislite život u kojem za sve potrebe, sva pitanja i komunikaciju imate - 50 minuta na dan: "I zato mi je užasno važno..."

Sjenu na slavlje vrhu policije nije bacilo ni anonimno pismo policajke u kojem proziva za loše uvjete i nebrigu o policijskom kadru.

“Objasnite mi, molim Vas, kako je moguće da policijski službenici koji svakodnevno nose oružje na boku, po 10, 15, 20 godina ne moraju ići na liječnički pregled? Recite mi, zašto smo mi jedina država, jedina policija u EU, koja nema organizirane psihosocijalne tretmane nakon stresnog događaja na poslu?", napisala je.

Za ministra sve neutemeljeno jer: "Ne postoji linija rada hrvatske policije u kojoj policija pogotovo zadnjih nekoliko godina nema najbolje rezultate otkad se mjere ti rezultati. Oni koji rade taj posao mogu biti itekako zadovoljni, itekako ponosni - ali opet podržavam vašu tezu uvijek se i može i treba bolje", rekao je Božinović.

Na kraju dodaje kako je sigurnost posljedica svakodnevnog rada više od 20 tisuća pojedinaca koji su odlučili na sebe preuzeti golemu odgovornost. I ono najvažnije da u čuvanju drugih baš nikada ne zaborave - na sebe.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene