Obavijesti Video Pretražite Navigacija
86-godišnjak aktivirao bombu

Odakle mu bomba? Mještani Kloštar Ivanića van sebe, u domu inspekcija. Ravnatelj otkriva: "Naručivao si je taksi, išao je do dućana pa je možda u međuvremenu to nabavio"

Aktualno Galerija Nevenka, svjedokinja Nevenka, svjedokinja Foto: DNEVNIK.hr Dragan Vuković, ravnatelj doma za starije Dragan Vuković, ravnatelj doma za starije Foto: DNEVNIK.hr Mario Jelent, zapovjednik Vatrogasne zajednice Kloštar Ivanić Mario Jelent, zapovjednik Vatrogasne zajednice Kloštar Ivanić Foto: DNEVNIK.hr Strava u Kloštaru - 6 Strava u Kloštaru - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Strava u Kloštaru - 5 Galerija 1/9 >>
U domu za starije, nakon što je korisnik na cesti aktivirao bombe - od jutra inspekcija. Ključno pitanje kojim se i policija bavi je kako je nabavio oružje. Zbog detonacije, stanari su evakuirani, a bomba je eksplodirala tek nekoliko metara od osnovne škole gdje se u tim trenucima održavao roditeljski sastanak.

Umjesto mirne večeri, eksplozija, evakuacija i očevid. Zbog bombi koje je na ulici aktivirao 86-godišnjak i stanari su još u šoku.

"Ja vam ne mogu ispričati koja je to bila detonacija. Ležala sam na kauču i gledala televiziju i odjedanput je grunulo. I onda sam krenula van, već su tu susjedi zvali policiju i doktorica hitnu, a on je ležao", prisjetila se Nevenka.

Muškarac, koji je bio korisnik doma za starije, skrio se u automobilu kuharice i tako napustio dom. Kada ga je primijetila, pobjegla je iz auta, a on uz cestu aktivirao bombe. Jutro poslije - rupe od detonacije i šteta na prozorima - jedini tragovi.

Pročitajte i ovo Tornado diže kuću u zrak Strašna oluja VIDEO Prizor koji ledi krv u žilama: Snažan tornado podignuo cijelu kuću u zrak

Od težine ozljeda preminuo je u bolnici. "Kako je on u tom domu to imao, gdje je to spakirao, kako je to mogao upotrijebiti?", pita se Nevenka. Pitanje na koje odgovor traži i ravnatelj ustanove.

"Najvjerojatnije kad je negdje išao taksijem. On si je naručivao taksi, išao je do dućana i tako pa je možda u međuvremenu to nabavio", rekao je ravnatelj doma za starije Dragan Vuković.

Time se sada bave institucije. U domu danas inspekcija. Utvrđuju se sve okolnosti. Da planira stravičan čin, tvrdi ravnatelj, nisu ni naslutili.

"Ni na jednom dijelu nije pokazao da bi se tako nešto moglo dogoditi. Čovjek koji je bio i fizički i psihički jedan od boljih štićenika doma", dodao je Vuković.

Pročitajte i ovo Provjereno: Gluhoslijepe osobe - 2 Priča Provjerenog Zamislite život u kojem za sve potrebe, sva pitanja i komunikaciju imate - 50 minuta na dan: "I zato mi je užasno važno..."

Najprije nitko nije znao koliko bombi muškarac ima. Na teren su stigli policijski pregovarači i pirotehničari, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

"Prvo nismo mogli pristupiti tom događaju klasično s obzirom da je bila dojava da ima više eksplozivnih naprava te je bila sigurnost naših članova relativno ugrožena", objasnio je pomoćnik zapovjednika JVP Ivanić Grad Mario Jelent.

Kako se domogao bombi, istražuje i policija. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović događaj ne želi komentirati, ali podsjeća na dobrovoljnu predaju oružja.

"Ako dobijemo i jedan komad oružja, sigurno da vrijedi da ta akcija postoji", rekao je Božinović.

Bombu je aktivirao tek nekoliko metara od osnovne škole, gdje je trajao roditeljski sastanak.

"Danas sve radi normalno. Škola koja je tu blizu, sve djelatnosti doma zdravlja koji je isto blizu, na taj način su građani općine sigurni", kazao je načelnik općine Kloštar Ivanić Željko Filipović.

Tek pukom srećom u Kloštar Ivaniću nije bilo drugih žrtava.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Aktualno Pogledajte rukovanje Milanovića i Banožića: Konačno se našli na istom mjestu, bilo je neizbježno Mario Banožić Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović i Mario Banožić Zoran Milanović i Mario Banožić Foto: Slavko Midzor/Pixsell Zoran Milanović i Mario Banožić Zoran Milanović i Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović i Mario Banožić Zoran Milanović i Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr +7 Zoran Milanović Hrvatska Pogledajte rukovanje Milanovića i Banožića: Konačno se našli na istom mjestu, bilo je neizbježno 1/13 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene