Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše statistike

Svjetski dan siromaha: Gotovo 30 posto Hrvata živi na rubu egzistencije

Svjetski dan siromaha (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Svjetski dan siromaha (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Svjetski dan siromaha (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Svjetski dan siromaha (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Svjetski dan siromaha (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Svjetski dan siromaha (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Svjetski dan siromaha (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U Hrvatskoj na rubu siromaštva živi 27.9 posto ljudi. Podaci su to Eurostata za prošlu godinu.

Povodom svjetskog dana siromaha, volonteri Caritasa zagrebačke nadbiskupije informiraju građane o oblicima pomoći te mjestima na kojima potrebiti mogu dobiti pomoć. Obići će i desetak siromašnih obitelji kojima će donijeti pakete s hranom. Svjetski dan siromaha ustanovio je papa Franjo prošle godine. Da stanje u Hrvatskoj nije dobro - svjesni su i u Vladi.

Pročitajte i ovo Požega dobila banku hrane - 1 Siromaštvo na svakom koraku Viškovi hrane i donacije slijevat će se u posebnu banku, a pomoć je potrebna i zaposlenima: Kako uopće preživjeti mjesec s 209 eura? Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili"

"Vlada će učiniti što više može da dižemo postpuno standard najšireg kruga ljudi u Hrvatskoj. Nažalost skoro 30 posto je dosta visok postotak", rekao je premijer Andrej Plenković.

Ministrica demografije, Nada Murganić komentirala je situaciju riječima:

"Meni je to svakako jasno. Mislim da to što radi Vlada, u smislu gospodarskog oporavka, veće zapošljivosti, tendencije povećanja mirovina su mjere koje če sigurno uroditi time da se taj postotak i brojke smanjuju"

Petar Penava, ravnatelj Crvenog kirža grada Zagreba apelira na građane da budu velikog srca te da pomognu onima kojima je to potrebno. 

Poruku je poslao i papa Franjo koji je prošle godine ustanovio Dan siromaha. Poručio je da se više povežemo s organizacijama koje pomažu potrebitima. Ali i da im pomognemo da se osjećaju kao naši prijatelji i članovi obitelji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene