Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči 30. obljetnice

VELIKA FOTOGALERIJA Svijeće za Vukovar i Škabrnju gore diljem zemlje: Ime grada heroja ispisano vatrenim slovima

Aktualno Galerija U Crikvenici bakljama obilježena 30. obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 2 U Crikvenici bakljama obilježena 30. obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obilježavanje obljetnice Dana sjećanja u Dubrovniku - 1 Obilježavanje obljetnice Dana sjećanja u Dubrovniku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obilježavanje obljetnice Dana sjećanja u Dubrovniku - 2 Obilježavanje obljetnice Dana sjećanja u Dubrovniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 U Crikvenici bakljama obilježena 30. obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 1 Galerija 1/4 >>
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje već je počelo u cijeloj Hrvatskoj. U gradovima diljem zemlje građani pale svijeće za grad heroj, a u Crikvenici je obljetnica obilježena i bakljama.

Diljem Hrvatske građani su počeli s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U Crikvenici, Zagrebu i Rijeci građani su obljetnicu obilježili i paljenjem baklji.

Spektakularni prilozi stižu i iz Ciste Velike, točnije brda iznad zaseoka Mandarići. Tamo su građani su s više od 600 vatrenih kugli ispisali Vukovar s vodotornjem u sredini. Toranj je visok oko 80 metara, a širok 300. Sve je počelo 2013. godine kada je nekolicina domaćih mladića iskrčila neprohodni teren i konopom skicirala Vukovar. U organizaciju se uključila i Udruga KUŠU Cista Velika. Vatrene su kugle napravljene od smjese pepela i nafte.

Svijeće za Vukovar pale se Osijeku

Kod crvenog fiće svijeće su zapalili i igrači NK Osijek s trenerom Nenadom Bjelicom.

I Zagrepčani zapalili svijeće

Paljenju svijeća za Vukovar i Škabrnju u Zagrebu se pridružio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Obljetnica se obilježava u Rijeci

Svijeće zapaljene i u Dubrovniku

Zapalili svijeće u Bjelovaru

Slavonski Brod obilježava obljetnicu

Dinamo zapalio svijeće na igralištu

S više od 800 svijeća Nogometni klub Dinamo Donja Mahala odao je počast grad heroju. Svijećama su na igralištu ispisali Vukovar.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan javio je da je na početku Vukovarske ulice prigodno postavljena tri metra visoka maketa Vodotornja.

''Izradili su je učenici Obrtničko-tehničke škole u Splitu, podjednako dizajneri, stolari i električari. Građani su već počeli kod makete donositi svijeće, u sklopu manifestacije pod nazivom 'I u mom gradu Vukovar svijetli', a koja je prije dvije godine krenula niz Vukovarsku ulicu u Splitu.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov VUKOVAR 30 GODINA Tisuću lampiona na Dunavu: "Vječna zahvala i sjećanje na sve one koji su dali najviše što su mogli - svoje živote"

Najmasovniji događaj u znak sjećanja na herojsku obranu Vukovara održat će se u četvrtak. Torcida će u povorci iz Vukovarske ulice u 19 sati i 50 minuta krenuti do murala koji su udaljeni dva kilometra'', izvijestio je Kaštelan.

U četvrtak od 9:30 možete pratiti specijalnu emisiju Nove TV u povodu 30. obljetnice Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Specijal moći ćete pratiti i UŽIVO pratite na portalu DNEVNIK.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene