Kristian Vukasović umro je od zatajenja srca, pokazala je obdukcija.

Galerija


Mladić s teškoćama u razvoju bio je u zatvoru zbog piromanije. Iako pravosudni sustav tvrdi da u njihovu postupanju nije bilo propusta, njegova obitelj vjeruje drugačije.

Vezani članci Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Ministar pravosuđa odlazi u Split nakon sumnjive smrti u zatvoru: Razgovarat će s djelatnicima i zatvorenicima Splitski zatvor na BIlicama (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Obitelj će tužiti državu: "Pretpostavljali smo da će uzrok Kristianove smrti biti posljedica straha i psihičke boli"

Odvjetnik Vinko Ljubičić najavio je kako pravna borba ide dalje. "Došlo je do zatajenja srca i vjerojatno uslijed jednog psihičkog stanja, koje je, kako ja smatram izazvano boravkom u određenim uvjerima neposredno prije dobivanja ozljeda.

Pored toga postoje još neke fizičke ozljede koje ja ne bih mogao u ovom trenutku dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu sa smrtnom posljedicom, rekao je odvjetnik Ljubičić.

Najavio je i daljnje poteze. ''Svakako smatram da je odgovornost RH za svoja tijela koja su uslijed propusta na neki način dovela do posljedice koja je nastala", rekao je.