Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čačić o 'Vladinom popisu želja'

O Vladinim projektima: 'Ovo je očito 'model Sanader''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući predstavljanje projekata Radimir Čačić je pozvao Vladu da 'nam prestane bacati prašinu u oči'.

Čačić je rekao da Vlada umjesto bacanja prašine u oči napravi ono što i nesposobna Vlda može učiniti, da konkretno kaže što će do 9. mjeseca odprojekata biti poslano Eurospskoj uniji na prihvaćanje. Podsjetio je kako je EU za to izdvojila tri milijarde eura.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Kosor: Realizacija ovih projekata je srce i mozak rada Vlade

Čačić je rekao kako među predstavljenim projektima, koje on naziva 'Vladinim popisom želja', ima dosta onih koje je on predlagao prije 10 mjeseci, ali da ih Vlada nije realizirala.

Također, Čačić smatra da se u idućih pet mjeseci neće dogoditi apsolutno ništa, već da će se zbog predizborne kampanje tek nakn pet mjeseci nešto promijeniti.

Čačić: Ovo je očito model Sanader

Predsjednik HNS-a je rekao kako će se od najavljenih projekata od 5,5 milijardi eura realizirati maksimalno 550 milijuna kuna. Dao je primjer sanacije pruge Križevci-Koprivnica i trafostanice, za što je rekao da sigurno neće pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.

Svi se sjećamo priče iz djetinjstva kako ljudi štapićem mogu sve pretvoriti u zlato, a naša je Vlada u svakom trenutku spremna sve pretvoriti u blato, rekao je Čačić. Zasmetalo mu je i što na jučerašnjem predstavljanju nije bio potpredsjednik Vlade za investicije. Podsjetio je i kako Ivica Račan nije nikada govorio o izgradnji autoceste.

'Ovo je očito 'model Sanader', sve zna, o svemu se priča, a ne napravi ništa. Želimo nekoga tko zna o čemu priča', rekao je Čačić. Upozorio je da je i sama priča o mogućoj prodaji JANAF-a, HEP-a ili Hrvatskih voda jako opasna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene