Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što vi mislite?

'O prijedlozima raspravlja Sabor, a ne SDP-ovi kružoci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građane u mjesecima koji slijede čekaju mnoge reforme, primjerice u zdravstvu i mirovinskom sustavu, najavio je s jučerašnjeg neformalnog okupljanja SDP. No, radna reforma čeka i zastupnike.

Često im se prigovara kako malo rade, nikad ih nema u Saboru, a imaju prilično visoka primanja. SDP će predložiti uvođenje petodnevnog radnog tjedna. Iako, načelno, stranke nemaju ništa protiv, kažu, posao zastupnika, nije samo sudjelovati na sjednicama.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Na zagrebačkom Dolcu kumice rade svaki dan od ranih jutarnjih sati i nije im teško. Ne bi trebalo, kaže jedna od njih, biti ni zastupnicima pet dana u tjednu. Misle tako i u SDP-u koji želi uvesti reda u sabornicu. IDS-ov Damir Kajin tvrdi, ideja je dobra i neizvediva zbog velikog broja gradonačelnika. Pa bi trpjela lokalna vlast. U HNS-u kažu, s takvim prijedlozima treba biti na oprezu.

'Posao saborskog zastupnika nije samo plenarna sjednica i plenarna sjednica mnogima služi samo da se produciraju pred kamerama', ističe HNS-ov zastupnik Igor Kolman. Pa makar pred kamerama i telefonirali. O radu Sabora treba se dogovoriti, kažu u HDZ-u, a zna se gdje se dogovara. 'Mi trebamo kao Hrvatski sabor, kao najviše predstavničko tijelo o svim prijedlozima raspravljati u Sabornici, na predsjedništvu Sabora, a ne na SDP-ovim kružocima', smatra Josip Salapić, potpredsjednik kluba zastupnika HDZ-a.

HDSSB-u nije važno odakle prijedlog dolazi, nego je li dobar ili ne. 'Država je u takvom stanju i situacija je jako teška da bih volio da Sabor ima posla, i subotom, i nedjeljom, i ponedjeljkom, kako bi rješavali nagomilane probleme', istaknuo je Boro Grubišić, saborski zastupnik HDSSB-a.

'Mislimo da je to dobro za zastupnike koji moraju odgovarati građanima za obavljanje svog posla', smatra laburist Zlatko Tušak. Građanima bi se, za početak, moglo svidjeti što njihovi zastupnici rade koliko i oni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene