Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantiraju da su u svađi

'O mnogim predmetima ja i Vrdoljak različito mislimo, ali odlično surađujemo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opovrgavajući da je u svađi s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, ministar financija Slavko Linić priznao je da se s njim u mnogočemu ne slaže, ali ističe da odlično surađuju. Slično tvrdi i sam Vrdoljak.

Ministar financija Slavko Linić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak opovrgnuli su danas neke medijske napise po kojima između njih postoji sukob vezan uz izmjene Zakona o privatizaciji Ine, naglašavajući da proces donošenja svakog zakona podrazumijeva iznošenje mišljenja, pa i različitih, ali da to ne znači da postoji sukob i nerazumijevanje.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

"Ministar Vrdoljak i ja odlično surađujemo, ali o mnogim predmetima mislimo različito i, s obzirom na to da dobro surađujemo, znamo se usuglašavati", rekao je Linić kojeg su pred ulazom u Banske dvore novinari upitali postoji li sukob njega i ministra Vrdoljaka oko izmjena Zakona o privatizaciji Ine.

>> Linić Ini: Radite protiv Vlade!

Posao svakog člana Vlade je, dodao je Linić, da proba ocijeniti zašto neki zakon ide, ima li ili nema osnova za taj zakon. "Posao Ministarstva financija je da da mišljenje svojih stručnjaka i to ćemo dati. Mislimo li mi drukčije ili ne - u fazi usuglašavanja su vrlo često toliko različita mišljenja", kaže Linić.

Istaknuo je kako trenutno devet zakonskih prijedloga u Ministarstvu financija čeka da bi ušlo u Vladinu proceduru. "Čeka zato što su suprotna mišljenja mnogih ministara. Znači li to sukob, svađu, nerazumijevanje? Ne. To znači da radimo svoj posao", istaknuo je.

"Prema tome, različito mislimo, različito se postavljamo, različite argumente imamo i zato postoje Vladine koordinacije i sjednica Vlade. Ali, očito da je medijima, nažalost ovaj put moram reći, nekim medijima bitno reći da se svađamo", kazao je ministar financija.

Vrdoljak: Zašto bi bilo nesuglasica?

I ministar Vrdoljak ističe da nema nesuglasica. "Zašto bi bilo?", upitao je Vrdoljak koji također napominje da je prijedlog izmjena Zakona o privatizaciji Ine u proceduri. "Nikad ni jedna glava nije pametnija od dvije, kakva god da je ova druga. Znači, onda svi zajedno raspravimo, nađemo najbolje rješenje i sve što je u najboljem interesu ove Vlade i Ine tako će biti. I ako bilo tko ima prijedlog, ne znači da smo se sukobili", rekao je Vrdoljak.

Prema najavama nekih medija, pripremaju se izmjene Zakona o privatizaciji Ine kojima bi se država, u sklopu pridruživanja EU, odrekla posebnih prava u Ini sadržanih u članku 10., odnosno iz Zakona bi se izbrisao taj članak koji govori o zaštiti interesa i sigurnosti Republike Hrvatske, a takva bi odredba stupila na snagu pristupanjem Hrvatske EU.

Ministra financija novinari su upitali i o tijeku razgovora s misijom MMF-a koja boravi u Hrvatskoj. Radi se o redovitom posjetu delegacije MMF-a koja će dati svoje izvješće o proračunu za 2012. godinu, rezultatima koje su dale proračunske politike Vlade te ocjenu ovogodišnjeg proračuna, objasnio je Linić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene