Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi slavonski bračni par prije šest godina krenuo je trbuhom za kruhom i bolju budućnost pronašli su u Dalmaciji...


'Kava je dobra zbog toga što ima te nutrijente koji su potrebni za hranu gljive pomoću koje se gljiva pretvara, hrani', rekao je Zvonko Trconić koji ostatke kave iz kafića koristi za uzgoj gljiva bukovača.

Vezani članci Bojan Ivošević Bojan Ivošević o izborima u Splitu: "Nećemo po nekakvim konobama na janjetini dogovarati većine" Ilustracija Žena upala u grob, izvlačili ju vatrogasci: Posjet grobovima bližnjih umalo završio tragedijom

Pakiranje taloga kave može dati 1,5 kg bukovača. Zvonko je jedini u ovom dijelu Europe osmislio način da gljive mogu rasti u svakom domu. 'Htio sam nešto da napravim, da kupac kada kupi, da dobije svoju svježu gljivu kod kuće jel i eto to mi je uspjelo sa kavom', ispričao je Zvonko.

VIDEO Ovo je dobro znati ako ste mladi poduzetnik početnik!

Put do uspjeha bio je trnovit. Zvonko i njegova supruga slavonske oranice silom prilika morali su zamijeniti morem. Prije šest godina iz Strošinaca su krenuli trbuhom za kruhom. 'Ostali smo oboje tamo bez posla. Nema, od zemlje se ne može živit i igrom slučaja došli ovdje u Split, snašli se i nadamo se da će biti dobro', ispričala je Zvonkova supruga Dragica.

Evo koje su pozitivne stvari za poduzetnike početnike u Hrvatskoj

U Dalmaciji su počeli novi život. Uz puno muke - posao je ipak krenuo. Na mjesec proizvede oko pola tone gljiva. Sve proda, a unatoč jedinstvenom ekološkom uzgoju, sve financiraju sami. Zahvaljujući upravo vlastitom trudu Zvonko i Goranka su sami sebi osigurali posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju