Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrabri telefon je predstavio novi trogodišnji projekt "Regionalni resorni centar za zaštitu djece u Jugoistočnoj Europi" u kojem djeluje kao jedan od 8 partnera organizaciji Terre des hommes. Osnovni cilj Projekta je uspostavljanje jake regionalne mreže inovacija i praksi među stručnjacima koji rade na području zaštite djece.


Projekt je predstavljen odabranim stručnjacima koji čine Multidisciplinarni tim za zaštitu djece Projekta. Svi članovi Tima su iskusni, odgovorni motivirani stručnjaci koji godinama djeluju na području zaštite djece i koji su u javnosti prepoznati kao okosnica njihove zaštite u Hrvatskoj.

Vezani članci Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3 20 godina Hrabrog telefona i brige za dječja prava: Primili su više od 200.000 poziva Slika nije dostupna 20 godina Hrabrog telefona: "Naša je najveća dobit doprinos informiranju javnosti da pomoć postoji"

Multidisciplinarni tim za zaštitu djece promiče ideju projekta, radi na umrežavanju stručnjaka i kritički sagledava aktivnosti Projekta i njegovu primjenu u praksi.

Kao drugi dio predstavljanja, vođena je diskusija o prednostima i izazovima Projekta. Članovi Multidisciplinarnog tima za zaštitu djece vide brojne snage Projekta – od multidisciplinarnog djelovanja, kontinuirane podrške i dostupnosti znanja i informacija do mogućnosti zagovaranja za promjene u zakonodavstvu i praksi kako bi se stručnjacima osigurali adekvatni uvjeti za rad, a time i efikasnije usluge djeci. Dosadašnje iskustvo i znanje članova Multidisciplinarnog tima uvelike olakšava rješavanje nedoumica i prepreka.

Poseban naglasak tijekom sastanka dan je velikoj on-line platformi koja www.childhub.org koja je namijenjena stručnjacima koji rade na području zaštite djece u kojoj stručnjaci mogu naći informacije, znanja, ali i umrežiti se s drugim stručnjacima na području Jugoistočne Europe.

Poseban dio platforme predviđen je i za rasprave o pojedinim slučajevima u anonimnom okruženju, posebno vodeći brigu o anonimnosti klijenta. Vizija projektnih timova je da Child Hub postane svakodnevan alat u radu, prepoznatljivo mjesto namijenjeno svim stručnjacima, a posebno onima kojima zbog dislociranosti nisu u mogućnosti dobiti informacije, znanja i podršku u svom radu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju