Na jugu opet priča o sukobu zbog pristupa plaži i lučici. Ovoga puta kod Omiša. Tamo je malim iznajmljivačima koji žive od turizma preko noći prepriječen pristup moru automobilima. Poduzetnik uz čiji turistički kompleks prolazi cesta tuži se s Gradom i tu česticu želi kupiti od države. Na spuštanje rampe odlučio se i prije sudske presude.

Galerija Omiš: Novo svojatanje državne zemlje - 3 Omiš: Novo svojatanje državne zemlje - 1 Omiš: Novo svojatanje državne zemlje - 2 +3 Omiš: Novo svojatanje državne zemlje - 4

Stotine mještana Ruskamena zabrinute su za svoju budućnost. Žive od turizma, a jedini put do mora kojim se koriste generacijama je zatvoren. Česticu koja je u državnom vlasništvu Grad Omiš želi proglasiti javnom cestom. To na Visokom upravnom sudu osporava vlasnik hotela, koji je i postavio rampu.

Vezani članci U Dućama kod Omiša nema nogostupa Nevjerojatna snimka iz okolice Omiša. Djeca po magistrali idu u školu jer nemaju nogostup, roditelji zabrinuti: ''Zar se mora dogoditi tragedija?'' Cesta u Omišu koja će privremeno biti zatvorena - 2 Omiš čeka kaos zbog izgradnje obilaznice, umjesto cestom mogu brodicama. Mještani su bijesni: "Idemo na Mars, ali ne možemo premostiti 60 metara Cetine“

"Vjerojatno očekuje da mi napravimo nekakvu ludost na koju mi ne želimo nasjest, ali ako se ovakvo stanje nastavi mi ćemo morati reagirati", poručio je mještanin Mirko Stanić novinaru Dnevnika Nove TV Ivanu Kaštelanu.

Put je ovo koji vodi i do sportske lučice, koja ima uporabnu dozvolu. Služi i za pristajanje glisera hitne pomoći.

"Tu su naši brodovi koji se trenutačno potapaju, vidite i sami da ne možemo doći do dolje. Taj put je sada nama zatvoren i odsječeni smo od svega", kazao je pak mještanin Jozo Marušić.

Investitor je na naš poziv poručio da će se očitovati po povratku iz inozemstva.

"Ljudi sebi daju za pravo da nešto što je državno prisvoje, i to očito i uz blagoslov pojedinih institucija", smatra pak Petar Knežević.

I pokazuju dopis ministra državne imovine, koji traži reakciju državnog odvjetništva.

"Molimo vas da se aktivno uključite u postupak pred Visokim upravnim sudom na strani podnositelja zahtjeva radi zaštite vrijedne imovine u vlasništvu Republike Hrvatske od protuzakonitog posezanja jedinice lokalne samouprave", stoji u dopisu.

U dodanom pojašnjenju iz Ministarstva su nam poručili kako po njihovu mišljenju nisu ispunjeni svi uvjeti za upis nerazvrstane ceste koju traži Grad Omiš, ali da će poštivati svaku odluku nadležnog suda.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju