Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

UNIŠTAVANJE OBALE

Vruja i dalje u devastiranom stanju, ljutiti mještani spremaju novi prosvjed; Latković šuti i tvrdi da mu je zabranjeno govoriti

Aktualno Galerija Bruna Fistanić Bruna Fistanić Foto: DNEVNIK.hr Duško, Makarska Duško, Makarska Foto: DNEVNIK.hr Vruja - 1 Vruja - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vruja - 2 Galerija 1/4 >>
Sramotna sporost države još je jednom izašla na vidjelo i to u Vruji. Devastirana uvala još nije dočekala pravni epilog, a rušenja, izgleda, nema na vidiku. Dok DORH još istražuje sve, mještani ne miruju. Opet će prosvjedovati.

Bruna Fistanić iz Piska je rekla: "Nažalost nije se ništa pomaklo. Nisu uklonjeni objekti koji su trebali biti, nije se vratila situacija u prvobitno stanje."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROSLIJEĐENA MINISTRU HORVATU Prikupljeno čak 8000 potpisa za zaštitu Vruje: ''Velika nam je želja da se više nigdje na našoj obali ne ponovi ovaj slučaj''

"Država uopće ne reagira na velike, a na nas običnu sirotinju odma kidaju", rekao je Duško iz Makarske.

Muka im je, kažu, više od gledanja ove devastacije.

"Napravio bih tu zid, a ne ove balvane koje su oni doveli nego stvarno pravi zid, armirani beton. Zabranio bih ulaz dolje i natjerao ga da popravi sve i vrati u prvobitno stanje", dodaje Duško.

Na terenu nema nikakvog pomaka. Kazne koje mu je ispisao državni inspektorat Stipe Latković je platio. Tu je bila i policija obavljala izvide svojedobno. Veliki prosvjed ovog ljeta bio je još jedan krik stanovnika. No, institucije to izgleda nije ubrzalo pa se sprema još jedan prosvjed.

Pročitajte i ovo Boris Dežulović Uključio se DORH Organizatori prosvjeda za spas uvale Vruja traže izmjene zakona: "Ne mogu ja doći na Kornate ili Pantovčak, zabiti lopatu i sutra sve to legalizirati"

Bruna dodaje: "Negdje krajem devetog mjeseca na tragu je prosvjed duhovitog sadržaja, tipa prosvjedni stoj u plićaku, prosvjedno lovljenje liganja da praktički pokažemo da je to naša plaža".

Pitali smo državu što radi po pitanju Vruje. Državni inspektorat nas upućuje na DORH za kojeg kao da nema žurbe: U tijeku je istraživanje protiv pravne osobe i odgovornih osoba u toj pravnoj osobi zbog kaznenih djela skidanja i povrede službenog pečata i znaka iz članka 317. stavak 1. Kaznenog zakona i protupravne gradnje iz članka 212. Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenuta peticija Nastavak priče o Vruji: Latković izbjegava medije i traži da mu se proda zemljište koje godinama devastira

Mještani neće odustati

"Ja se osjećam ljuto, bijesna, to ponavljam stalno, ali ja dok god mogu nešto dati od sebe mislim da je moja dužnost spram same sebe da se aktiviram", kaže Bruna.

Stipe Latković o svemu i danas šuti. Kaže tek kako mu je zabranjeno govoriti o Vruji, no ne otkriva tko mu brani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene