Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi skandal

Dnevnik Nove TV doznaje: U jednom zagrebačkom domu zdravlja liječnik napao kolegicu, u sve se uključila policija

Aktualno Galerija Napad u Domu zdravlja Napad u Domu zdravlja Foto: DNEVNIK.hr Napad u Domu zdravlja - 2 Napad u Domu zdravlja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Napad u Domu zdravlja - 3 Napad u Domu zdravlja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Napad u Domu zdravlja - 4 Napad u Domu zdravlja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +7 Napad u Domu zdravlja - 2 Galerija 1/12 >>
Kako doznaje Dnevnik Nove TV, u zagrebačkom Domu zdravlja Zapad napadnuta je inženjerka radiologije. Da bi stvar bila gora, napao ju je liječnik koji radi za isti taj dom zdravlja, a u sve se uključila i policija.

U zagrebački Dom zdravlja Zapad u petak je morala dolaziti i policija. Naime, kako doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica, liječnik koji je došao u svojstvu pacijenta napao je inženjerku radiologije. Djelatnica je prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuta, uslijed čega je zadobila lakše tjelesne ozljede.

"Mi kao uprava smo u svakodnevnom kontaktu s njom. Pružamo joj svu moguću podršku koja joj je potrebna. Ona je trenutno na bolovanju", rekla je Jelena Rakić Matić, ravnateljica Doma zdravlja Zapad.

Pročitajte i ovo Ines Balint, Povjerenstvo za primarnu zdravstvenu zaštitu Uskoro novi prosvjed? Liječnici i medicinske sestre na rubu: ''Mi smo svaki dan u minskom polju''

O okolnostima ravnateljica nije htjela zbog toga što postupak još uvijek traje. No, kako Vištica neslužbeno doznaje, do incidenta je došlo kada se 60-godišnjak htio naručiti na pregled. Djelatnici su u pomoć priskočile kolege i pacijenti. Da bi stvar bila gora, liječnik je djelatnik istog doma zdravlja, ali radi na drugoj lokaciji.

"Mi već provodimo neke radnje koje kao poslodavac možemo. Kada dobijemo izvješće iz policije, onda ovisno o tome što tamo bude pisalo, što bude zakonski moguće, mi ćemo učiniti", rekla je Rakić Matić te dodala da ni otkaz nije isključen.

Napadač je na bolovanju još od ranije, a policija ga je po završetku istrage predala pritvorskom nadzorniku. Posebno izvješće poslano je nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Paula Kuček, medicinska sestra Kadrovsko rasulo Došla je na Hvar raditi kao medicinska sestra: Umjesto sjajnih uvjeta spava u sobi za dežurstva

Na upit Dnevnika Nove TV u Hrvatskoj liječničkoj komori kažu da će zatražiti službenu informaciju od ravnateljice te će nakon to donijeti odluku o eventualnom postupanju. Dodali su i da oštro osuđuju svaki oblik nasilja. Osuda stiže i iz Sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

"S jedne strane bi mogao i ministar zdravstva Vili Beroš pokušati riješiti to da se ovaj napad na zdravstvenog djelatnika smatra napadom na službene osobe, bez obzira od koga napad taj bio", rekao je predsjednik Sindikata Stjepan Topolnjak.

Jer, dodaje, ovakvih je napada je sve više. Očitovanje Doma zdravlja o cijelom slučaju zatražilo je i Ministarstvo zdravstva.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene