Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavio ga Plenković

Službeno potvrđeno: Novi glasnogovornik Vlade je 24-godišnji sin poznatog novinara

Marko Milić i Andrej Plenković (Foto: dnevnik.hr)
Marko Milić i Andrej Plenković (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marko Milić i Andrej Plenković (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Marko Milić bio je suradnik premijera Plenkovića u vrijeme kada je bio parlamentarac u Hrvatskoj i Bruxellesu.

Novi glasnogovornik Vlade bit će Marko Milić, i službeno je danas potvrđeno iz Banskih dvora. Odluka o njegovu imenovanju donesena je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Ta je pozicija bila slobodna nakon odlaska dotadašnje glasnogovornice Sunčane Glavak u Sabor za zamjenu Darku Horvatu, koji je postao novi ministar gospodarstva.

Milić je prvo pojavljivanje kao glasnogovornik imao danas na konferenciji za medije na kojoj premijer Plenković i ministar Marić predstavljaju izmjene predviđene novom poreznom reformom.

Milić je zahvalio premijeru i svim ministrima na povjerenju, a Plenković mu je čestitao na imenovanju.

"Riječ je o mom dugogodišnjem suradniku. Već šest godina mi pomaže u raznim aktivnostima, od saborskog zastupnika, europskog zastupnika, predsjednika strane i evo sada i predsjednika Vlade. Vrijeme je da i on od cijelog tima mladih ljudi  koji su dugi niz godina sa mnom preuzme ovu dužnost i ja mu na tome čestitam, a siguran sam da će imati i vašu potporu u radu", rekao je Plenković.

Milić, inače sin poznatog novinara Gorana Milića, bio je suradnik premijera Plenkovića u vrijeme kada je bio parlamentarac u Hrvatskoj i Bruxellesu. Nerijetko se moglo čuti da je tada bio Plenkovićeva desna ruka.

Marko Milić i Andrej Plenković (Foto: dnevnik.hr) Marko Milić i Andrej Plenković (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene