Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pušten s psihijatrije

I sud se oglasio o nasilniku koji je brutalno pretukao vlastitu kćer

Marija Goatti PUZ (Foto: Dnevnik.hr)
Marija Goatti PUZ (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marija Goatti PUZ (Foto: Dnevnik.hr) Marija Goatti PUZ (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Voditelj Operativno-komunikacijskog centra PUZ Stipo Mandić (Foto: Dnevnik.hr) Voditelj Operativno-komunikacijskog centra PUZ Stipo Mandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
O slučaju obiteljskog nasilja u kojemu je otac pretukao 14-godišnju kćer oglasila se policija i priznala kako je bilo malih propusta. Majka im je tog dana, sa sumnjom da nešto nije u redu, iz bolnice upućivala telefonske pozive. O svemu se oglasio i sud, koji je muškarca pustio iz zatvora na uvjetnu slobodu.

Minutu prije 5 sati poslijepodne Edina Dedić je iz bolnice nazvala broj 112. "Ja sam rekla da je sin navodno s njim, da je gospodin navodno pijan, da je gospodin navodno negdje i oni po tome ne mogu postupati. Ja sam im na to rekla da otvore od gospodina dosje i da će im biti sve jasno jer on je već osuđivani obiteljski nasilnik", ispričala je za Dnevnik Nove TV Edina Dedić, majka pretučene djevojčice. 

Pročitajte i ovo Ubijeni Katie Higton i Steven Harnett stravična ubojstva u Engleskoj Monstrum ubio bivšu partnericu, masakrirao njezina dečka i silovao još jednu ženu pred djecom: "Romeo i Julija sada mogu zajedno umrijeti" Bruna Papić i Jakov Aranza - 1 Što poduzeti? Djelatnici Hitne svakodnevno se nose s potencijalno opasnim situacijama: "Nasilje se događa stalno, prijetnje, ucjene, uvrede, psovke"

Ona se u bolnici oporavljala od operacije. Bivši suprug, koji je za to vrijeme čuvao njihovu djecu, nije joj se, kaže, javljao na telefon. Nije znala gdje je pa je nazvala policiju.

"Oni su me pitali gdje točno, ja sam rekla doslovno, znači ja nisam baba Vanga, otkud da ja to znam. Zato zovem vas da mi pomognete da se nađe dijete", prepričava Edina. 

Policija kaže, njihovi su službenici nakon prvog Edininog poziva krenuli u potragu.

"Na temelju onih informacija koje smo mi u datom trenutku imali mi smo doista napravili sve što se moglo napraviti", pravda se Marija Goatti iz PU zagrebačke. 

"Nakon prve dojave majke, policiji nije bilo riječ o obiteljskom nasilju, majka je samo iskazala bojazan", rekao je Stipo Mandić, voditelj operativno-komunikativnog centra PU zagrebačke. 

Obiteljsko nasilje prijavljeno je tek kad su zvali susjedi koji su vidjeli oca, koji se u međuvremenu vratio kući, kako tuče kćer.

"S njezinom glavom je odvalio jednu letvicu, pokušavao ju je uvući u kuću jer su već u međuvremenu susjedi izašli, svi su zvali policiju", ispričala je majka kroz suze za Dnevnik Nove TV.

14 minuta nakon poziva susjeda - bio je uhićen

Na mjesto događaja došla je i sama Edina jer u strahu za djecu, napustila je bolnicu. Iz policije priznaju - bilo je manjih propusta u komunikaciji od strane operatera i šefa smjene u policijskoj postaji.

"Njihova komunikacija u cilju prikupljanja što boljih informacija nije prouzročila, odnosno nije zaustavila daljnje postupanje djelatnika policije. Policija će i ove naše propuste koji se događaju unutar policije sankcionirati", rekao je Stipo Mandić. 

Počinitelja je u siječnju na uvjetnu slobodu pustio Županijski sud u Karlovcu. Predsjednik suda jutros je pregledao spis.

"Dakle kompletno izvješće je bilo uredno, od suglasnosti supruge, centra u Zagrebu koji su svi dali pozitivno mišljenje. Ja sam odredio posebne obveze što nisam dužan. Da se javlja policiji jedan puta tjedno i da se javlja i ima kontakt s gradskim uredom Zagreb", rekao je Ante Ujević, predsjednik Županijskog suda u Karlovcu. 

Unatoč tomu nasilje se ponovno dogodilo. Muškarac je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče. Počelo je kriminalističko istraživanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene