Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi "air tractori" stigli u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu obrane (MORH) neslužbeno se doznaje da je u Zrakoplovnu bazu "Zemunik" stigao i treći novonabavljeni protupožarni zrakoplov "air tractor" te uoči požarne sezone Hrvatsko ratno zrakoplovstvo ima četri takva zrakoplova od kojih su tri modernija inačica "air tractora".

Osim tih Hrvatska ima još četiri protupožarna zrakoplova kanadera, a u tijeku ove protupožarne sezone pridružit će im se još dva takva zrakoplova koje će država unajmiti dok ne dobije nove, za koje je ugovor već potpisan s kanadskim proizvođačem. Svi oni smješteni su u Zrakoplovnoj bazi "Zemunik" pokraj Zadra. 

Pročitajte i ovo Mario Banožić slijedi istraga Otkriveni prvi detalji o padu helikoptera: "Nesreća se dogodila neposredno prije nego što je krenuo natrag prema aerodromu" Slika nije dostupna GORI KOD ZADRA Izbio požar kod zračne piste Zemunik: Vatrogasci i air tractor na terenu


Inače, potkraj studenoga prošle godine ministar obrane Berislav Rončević potpisao je Ugovor o nabavi triju protupožarnih zrakoplova "air tractor" AT-802 A "fire boss" sa španjolskom tvrtkom Air Tractor Europe S.L., u ime koje je taj ugovor potpisao glavni direktor tvrtke Vicente Huerat Dominguez.

Njihova je ukupna cijena 6,767.722 eura (2,255.907,33 po zrakoplovu), a uz odgovarajuću opremu i izobrazbu stoje 866.171,70 eura ili ukupno 7,633.893,70 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene