Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko su ministri pripremljeni?

Bernardica Juretić o prvim potezima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki budući ministri već imaju plan što će raditi dok drugi čekaju da prvo 'izvide teren'.

Kandidat za ministra turizma Anton Kliman poručio je u petak da naslijeđuje resor koji je u prošloj Vladi dobro radio i postigao "rezulte na visokoj razini" te je najavio aktivaciju državnog zemljišta.

Tomislav Tolušić koji bi trebao doći na čelo resora regionalnog razvoja i EU fondova poručuje kako će učiniti sve da maksimalno poveća apsorpciju sredstava iz tih fondova, dok Bernardica Juretić, koja dolazi na čelo ministarstva socijalne politike, o prvim će potezima odlučiti tek kad dođe u ministarstvo.

Pročitajte i ovo Tomislav Tolusić Rezultati istrage Europski tužitelj podigao optužnicu protiv bivšeg ministra: Pogledajte za što ga terete Sanja Radolović Burno u sabornici Salve smijeha u Saboru: "Kolegice Radolović, bit ću veoma otvoren...", "Znam da biste vi voljeli da ja s vama šetam po ministarstvima"

"Ono što je bilo dobro i dalje ćemo razvijati, a jako ćemo akcentirati rješavanje turističkog zemljišta. Idemo u aktivaciju državnog zemljišta koje nije potrebno državi, a to su vojne zone uz obalu", rekao je Kliman novinarima u Saboru. Radit će, kaže, i na razvoju kontinentalnog turizma.

Ministarski kandidat za resor regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić ustvrdio je kako nije naslijedio resor koji je u katastrofalnom stanju ali, kaže, ne može za njega reći niti da je vrhunski.

"U 2015. u mom resoru povučeno je nešto više od 400 milijuna eura, a realno je mogla biti i milijarda i više. Ja ću učiniti sve da maksimalno povećam apsorpciju sredstava iz EU fondova", obećao je.

Prva stvar koju će napraviti je, kaže, pojednostaviti procedure i skratiti rokove. "Dvije godine kasnimo sa Strategijom RH i to koči razvoj općina, gradova i županija. Kod nekih stvari kasnimo s akreditacijom", zaključio je Tolušić.

Bernardica Juretić, koja dolazi na čelo resora socijalne politike i mladih, na pitanje što će raditi odgovorila je kako ne zna dok ne uđe u to minstarstvo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene