Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"TO JE GLUPOST"

Reporterka Dnevnika Nove TV nazvala trojicu saborskih zastupnika koji se cijele godine nisu javili za riječ. Pogledajte jesu li sada - progovorili

Aktualno Galerija Neki zastupnici bez riječi - 2 Neki zastupnici bez riječi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Neki zastupnici bez riječi - 1 Neki zastupnici bez riječi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vinko Grgić Vinko Grgić Foto: DNEVNIK.hr Dražen Barišić Dražen Barišić Foto: DNEVNIK.hr +2 Božo i Nada Galerija 1/7 >>
Zastupnici u Hrvatskoj u prošloj su godini zaradili 1925 stegovnih mjera. Za riječ su se javili gotovo 18 tisuća puta. Međutim, trojica zastupnika u tome im nisu pripomogla. Jer se u Saboru uopće nisu oglasili...

U 122 dana i gotovo 400 tema za raspravu, neki se u sabornici nisu oglasili niti jednom. Od rekordera u nejavljanju tražili smo objašnjenje.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Saborski zastupnici Objavljena lista Socijaldemokrat je najaktivniji zastupnik, pogledajte koja trojica u Saboru ove godine nisu rekli ni riječ

Razgovor je išao ovako: "Zovem s Nove TV, imamo samo jedno pitanje za vas - s obzirom na aktivnost saborskih zastupnika, zašto se niste javili?

"Ništa ne čujem, o čemu pričate, slabo vas čujem... Halo... halo...", rekao je Dražen Barišić. 

Od drugog zastupnika, ujedno i gradonačelnika Vinka Grgića, reporterka Nove TV Anja Perković dobila je iskren odgovor.

"Gledajte, ja sam i gradonačelnik Nove Gradiške. Aktivan sam po odborima, koliko mogu biti... A što se tiče ovoga - to je tako, nažalost. Što da vam kažem, nisam više ni u jednom klubu i to je moja osobna odluka. Na kraju krajeva, zbog svega što sam prošao i prolazim, a i često me drugi etiketiraju na određene načine i to je tako", rekao je Grgić. 

Naime, obojica zastupnika bila su optužena u aferi JANAF, a treći koji se našao na neslavnom popisu nejavljača u sabornici - nama se javio.

"Neću vam odgovoriti na to... Nije točno da nisam govorio niti jedan dan. Nije to nikakva informacija, to je glupost, što će vam ta informacija...", rekao je Goran Dodig.

Kao saborski zastupnici primaju plaću u iznosu od dvije tisuće eura. U opisu posla im je i javljanje za riječ. Kad građane upitate što bi im se dogodilo da dođu na posao i ne rade ništa, kažu da bi vjerojatno dobili otkaz. U sabornici takva pravila ne vrijede. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene