Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestorica čelnika HSP-ovih podružnica i temeljnih ogranaka s novogradiškog područja pristupilo je Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a odluku su priopćili na HDZ-ovoj konferenciji za novinstvo u Novoj Gradiški.


Pristupnice HDZ-u potpisali su dosadašnji predsjednici HSP-ovih podružnica iz Staroga Petrova Sela Marijan Štefanac, iz Dragalića Srećko Herceg, Gornjih Bogićevaca Ivo Bungić, Okučana Stipo Dujmić, temeljnog ogranka u Lazama Branko Babić te dosadašnji čelnik novogradiškog HSP-a Anđelko Pojatina.

Vezani članci NHR i HSP predstavili zajedničku listu za izbore za Europski parlament (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 2 Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament Bruna Esih, Zlatko hasanbegović i Karlo Starčević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Neovisni za Hrvatsku i HSP sklopili Sporazum o suradnji na euroizborima

Kao glavne razloge naveli su nezadovoljstvo kadrovskom politikom stranke, posebno slabom zastupljenošću članova s novogradiškog područja u radu i županijskih i središnjih tijela HSP-a.

"Iako sam bio dopredsjednik Županijskoga vijeća stranke, u prošle četiri godine rada ispostavilo se kako je to bilo samo fiktivno. Primjerice, nisam bio pozvan ni na sjednicu Glavnog stana koja se održavala u Brodu", objašnjava Pojatina. 
Očekuje kako će prelaskom u HDZ ostvariti projekte u koje je uključen, i koji su važni za razvoj Brodsko-posavske županije i grada Nove Gradiške.

Koordinator HDZ-a za V. izbornu jedinicu i prvi na listi Petar
Čobanković ističe kako mu je drago što su dosadašnji članovi HSP-a prepoznali HDZ kao stranku u kojoj mogu ostvariti one svoje političke ciljeve koje su nastojali ostvariti u HSP-u.

Na današnjoj konferenciji za novinstvo predstavljena je i HDZ-ova lista za V. izbornu jedinicu. 

Rečeno je kako su na njoj ravnomjerno zastupljeni predstavnici svih triju županija, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske, koje pokriva ta izborna
jedinica.