Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Norčev odvjetnik Željko Olujić nam je potvrdio da njegov branjenik neće tražiti pomilovanje.


Iako je stekao sve zakonske uvjete, Mirko Norac neće tražiti pomilovanje od predsjednika Stjepana Mesića. To nam je potvrdio njegov odvjetnik Željko Olujić koji ga je jutros posjetio u kaznionici u Glini.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić pomilovao Rimca i Ljubišića Slika nije dostupna Mesić pomilovao policajca osuđenog za pokušaj ubojstva

Podsjetimo, prije nekoliko dana sam Mesić je rekao  kako su ispunjeni neki uvjeti koji nisu bili u vrijeme izricanja kazne generalu Mirku Norcu. 'Ako se bude uklopio Mirko Norac ili netko drugi, ja ću reagirati', kazao je predsjednik Mesić.

>> Mesić oduzeo odličja Mirku Norcu

U slučaju generala Norca nastupile su zakonske okolnosti za pomiovanje jer se on u međuvremenu oženio i dobio dijete, a u siječnju 2010. navršit će se devet godina od kada je u zatvoru. No, Željko Olujić je i najavio proteklih dana da će odluku o pomilovanju donijeti sam Norac. Očito je iz nekih osobnih motiva Norac odlučio da ne želi moliti Mesića. Do sada Olujić nije razgovarao s Norcem o pomilovanju jer su bili koncentrirani na žalbeni postupak na nepravomoćnu presudu od sedam godina zatvora za Medački džep, o čemu će se sljedeći tjedan očitovati Vrhovni sud. Ako mu Vrhovni sud potvrdi presudu, odredit će mu se jedinstvena zatvorska kazna za dvije presude. Kazna ne može biti manja od 12 godina, na koliko je osuđen za zločine na gospićkom području, ali ni veća od 19 godina koliki je zbroj dviju kazni. To je, kaže Olujić, jedini razlog, predsjednik s tim nema nikakve veze.
 Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju