Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako ima uvjete

Norac neće tražiti pomilovanje od Mesića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norčev odvjetnik Željko Olujić nam je potvrdio da njegov branjenik neće tražiti pomilovanje.

Iako je stekao sve zakonske uvjete, Mirko Norac neće tražiti pomilovanje od predsjednika Stjepana Mesića. To nam je potvrdio njegov odvjetnik Željko Olujić koji ga je jutros posjetio u kaznionici u Glini.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Otkrivanje informacija Milanović otkrio što će učiniti ako HDZ uvede sporni zakon: "Nitko se ne smije bojati..." Nikolaj Oglobjak Grozna zlodjela Putin pomilovao člana sotonističke sekte: Umjesto da je u zatvoru, sada se slobodno šeće

Podsjetimo, prije nekoliko dana sam Mesić je rekao  kako su ispunjeni neki uvjeti koji nisu bili u vrijeme izricanja kazne generalu Mirku Norcu. 'Ako se bude uklopio Mirko Norac ili netko drugi, ja ću reagirati', kazao je predsjednik Mesić.

>> Mesić oduzeo odličja Mirku Norcu

U slučaju generala Norca nastupile su zakonske okolnosti za pomiovanje jer se on u međuvremenu oženio i dobio dijete, a u siječnju 2010. navršit će se devet godina od kada je u zatvoru. No, Željko Olujić je i najavio proteklih dana da će odluku o pomilovanju donijeti sam Norac. Očito je iz nekih osobnih motiva Norac odlučio da ne želi moliti Mesića. Do sada Olujić nije razgovarao s Norcem o pomilovanju jer su bili koncentrirani na žalbeni postupak na nepravomoćnu presudu od sedam godina zatvora za Medački džep, o čemu će se sljedeći tjedan očitovati Vrhovni sud. Ako mu Vrhovni sud potvrdi presudu, odredit će mu se jedinstvena zatvorska kazna za dvije presude. Kazna ne može biti manja od 12 godina, na koliko je osuđen za zločine na gospićkom području, ali ni veća od 19 godina koliki je zbroj dviju kazni. To je, kaže Olujić, jedini razlog, predsjednik s tim nema nikakve veze.
 

Jeste li očekivali ovakvu odluku Mirka Norca?

  • Da, tako postupaju heroji
  • Ne
  • Pa tko ne bi tražio pomilovanje?
  • Ionako zaslužuje ostanak u zatvoru
  • Ne znam

Ukupno glasova:



Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene