Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački mediji popratili su ishod parlamentarnih izbora u Hrvatskoj uglavnom ukazujući na to da još nije jasno koja će od vodećih stranaka biti ovlaštena za formiranje vlade.


Nadregionalni lijevo-liberalni dnevnik "Sueddeutsche Zeitung" pod naslovom "Dva pobjednika" utvrđuje da su se predstavnici obiju vodećih stranaka proglasili budućim premijerom.

Vezani članci Fabris Peruško (Foto: Pixell) Izvanredna uprava Agrokora uskoro predlaže nove skupine vjerovnika Milan Bandić i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Postignut dogovor između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora: "Ovim sporazumom 3500 ljudi iz Tiska može mirno raditi"

"Premijer Sanader izjavljuje da polaže pravo na sastavljanje buduće vlade no to isto čini i njegov suparnik Milanović", zaključuje "Sueddeutsche Zeitung".

Taj list je gubitnikom izbora proglasio Hrvatsku stranku
umirovljenika koju su njemački mediji prije izbora proglasili
"presudnom strankom" koja će priklanjanjem jednoj od vodećih stranaka odlučiti o budućem premijeru.

"Sueddeutsche" piše da je HDZ u prednosti "između ostalog
zahvaljujući i glasovima dijaspore".

Tjednik "Die Zeit" u svojem internetskom izdanju ukazao je na to da izbori u Hrvatskoj nisu donijeli jasan odgovor na pitanje tko će vladati zemljom u sljedeće četiri godine.

"Izbori nisu donijeli jasnoću jer je potpuno neizvjesno kako će
izgledati buduća vlada". "Die Zeit" tvrdi da obje vodeće stranke mogu uz pomoć koalicijskih partnera sastaviti novu vladu.