Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko istaknuo

Karamarko tvrdi: 'Nitko za policiju nije nedodirljiv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko istaknuo je danas u povodu Dana policije kako hrvatska policije nije i neće odustati od istrage niti jedne tzv. afere, te da za policiju 'nitko nije nedodirljiv'.

'Nećemo odustati niti od jednog slučaja i nije fraza kada kažem da nema nedodirljivih', izjavio je Karamarko novinarima nakon primanja izaslanstva MUP-a i Ravnateljstva policije u Predsjednikovu uredu u povodu Dana policije. Primijetio je i kako su sasvim pogrešne špekulacije da se 'zakazalo u slučaju 'kamioni', koji je kasnije preuzeo USKOK. 'Problem je samo u tome što mi ne komentiramo istrage koje su u tijeku', rekao je ministar.

Za iduću je godinu najavio i nabavu novih policijskih odora, koje će se najvjerojatnije naručiti od hrvatskih tekstilnih tvrtki, čime se želi pomoći hrvatskom gospodarstvu. Riječ je o projektu koji je odgođen zbog recesije i proračunske štednje, rekao je Karamarko dodavši da će se nabava novih odora riješiti iduće godine.(Hina)

'Razriješeni svi slučajevi koji su potresali javnost'

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ocijenio je da su u posljednjih godinu dana riješeni svi slučajevi koji su potresali javnost, kao i oni zbog kojih su zabrinjavajuće poruke dolazile iz Bruxellesa. 'Rješili smo sve krucijalne slučajeve koji su uznemiravali širu društvenu scenu, ne samo u Hrvatskoj nego u regiji i šire, čak i u Bruxellesu koji se u jednom trenutku zabrinuo što se događa u Hrvatskoj, je li Hrvatska država u kojoj vlada mafija, država organiziranog kriminaliteta i korupcije', kazao je Karamarko nakon svečanosti dodjele godišnjih nagrada zaslužnim policajcima.

Dodao je da policija uz porast 'otkrivačke djelatnosti', bilježi i pad opće stope kriminaliteta. Obraćajući se nagrađenim policajcima kazao je da je riječ o najkvalitetnijim djelatnicima koji su pokazali osobnu hrabrost i požrtvovnost, riskirajući svoje živote da bi spasili tuđe, ili visoku profesionalnost u radu. Uz policajce odlikovane za podvige poput spašavanja unesrećenih u požarima, nesrećama na moru ili pljačkama banke, nagrađene su i skupine koje su sudjelovale u akcijama kao što su Indeks, Ipsilon, Spartak, Zadar 2 i Zadar 3.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene