Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je u četvrtak da ima podršku premijera Andreja Plenkovića i nakon negativnog nalaza državne revizije o poslovanju HAVC-a i ostavke dosadašnjeg ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara.


"Imam, sve smo rekli već u javnosti, znači ispravljaju se sve nepravilnosti", rekla je Obuljen Koržinek novinarima ispred Banskih dvora koji su je pitali ima li i dalje podršku Plenkovića, s obzirom na to da je bila članicom Upravnog odbora HAVC-a 2015. godine, na koji se odnosi negativni nalaz revizije.

Vezani članci Koprivnica: Premijer Andrej Plenković posjetio 14. Renesansni festival (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Plenković objasnio zašto danas nije posjetio mjesto incidenta kod Knina: "Nemoguće da na današnji dan budem na toliko mjesta" Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Plenković: ''Adekvatno suočavanje s prošlošću nužno za sučeljavanje s izazovima sadašnjosti''

Također je odbacila spekulacije da bi ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić mogao postati prevelikim teretom za Vladu.

"Kao što vidite, Vlada radi i dok Vlada ovako radi i dok ima podršku mislim da nitko u Vladi nije poseban teret", kazala je Obuljen Koržinek. (Hina)