Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba iz 2014. godine

Moraju vratiti gotovo milijun kuna: Šefica unutarnje kontrole grada Pule uvjetno osuđena zbog gospodarske prijevare

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Šefica unutarnje kontrole grada Pule osuđena je zbog prijevare koju je, zajedno s vlasnikom Emilom Žunecom, počinila na čelu uprave tvrtke Arcus Delta.

Šefica unutarnje kontrole grada Pule, Nikolina Radulović osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, javlja ipress.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Presuda je donesena prema tužbi Općinskog državnog odvjetništva podignutoj 2014. godine, a Radulović je u Gradu Puli, piše ipress, po posebnom ovlaštenju gradonačelnika Borisa Miletića, nakon podizanja optužnice ostala na čelu Službe za unutarnju reviziju Grada.

Sud je odlučio da oštećenom trgovačkom društvu I.T. ZEUS d.o.o., sa sjedištem u Premanturi, Radulović i drugookrivljeni Emil Žunec moraju vratiti 973.641,86 kuna, a ako u roku od 6 mjeseci ne nadoknade štetu, sud može opozvati uvjetnu osudu i odrediti izvršenje zatvorske kazne, prenosi ipress nepravomoćnu presudu sutkinja Kristina Knežević Červar.

Sklopili ugovor za leasing na tuđu nekretninu

U presudi stoji i da je prvookrivljena Radulović, kao članica Uprave trgovačkog društva Arcus Delta, tijekom studenog 2008. godine sa Žunecom iskoristila to što se trgovačko društvo I.T. ZEUS d.o.o. nije u zemljišnim knjigama uknjižilo kao vlasnik nekretnina kupljenih od Arcus Delte te su prodali njihov dio i potom ga uzeli u leasing.

Ugovor o leasingu sklopili su trgovačkim društvom PBZ-leasing koje, stoji u presudi, nije znalo da Arcus Delta nije vlasnik tih nekretnina, već tvrtka I.T. ZEUS d.o.o. te su tako Radulović i Žunec doveli i PBZ-leasing u zabludu koji se, prema ugovoru uknjižio u zemljišnim knjigama kod Općinskog suda u Puli kao vlasnik tih nekretnina. Tako su za trgovačko društvo Arcus Delta d.o.o., i to na štetu I.T.ZEUS-a, pribavili nepripadnu imovinsku dobit u iznosu od 89.543 eura.

Prevarili i stvarnu vlasnicu nekretnina

Nakon toga su Marici Špoljarić, direktorici I.T ZEUS-a, Radulović i Žunec tvrdili da je Arcus Delta vlasnik nekretnina u Trgovačkom centru u Banjolama, pa je i ona s njima sklopila predugovor o prodaji poslovnih prostora u u Banjolama, te je kao kaparu I.T. ZEUS isplatio iznos od 356.911 kuna, a zatim još iznos od 54.964 kuna na račun Arcus Delte koji je iznose zadržao za sebe, a daljnja kupoprodaja poslovnih prostora nije realizirana.

Tako su prvookrivljena Nikolina Radulović i drugookrivljeni Emil Žunec počinili prijevaru u gospodarskom poslovanju, navodi se u obrazloženju presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene