Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA POTVRDILA

Nikola Milina ponovno imenovan za glavnog ravnatelja policije: "Sigurnost građana je na prvom mjestu"

Nikola Milina - 1
Nikola Milina - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Na prijedlog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, Vlada RH je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Nikolu Milinu glavnim ravnateljem policije.

U četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH za glavnog ravnatelja MUP-a RH ponovno imenovan Nikola Milina, priopćio je MUP.

Milina je poručio kako transparentnost rada i otvorenost za dijalog ostaju imperativ u radu policije.

"Kritike i savjete rado ćemo razmotriti i iskoristiti za poboljšanje policijskog sustava, čime će i građani biti na dobitku", naglasio je Milina koji je prvi ravnatelj policije koji tu dužnost obavlja u drugom mandatu.

"Sigurnost građana uvijek nam je na prvom mjestu, stoga nastavljamo graditi povjerenje i partnerstvo, kao i svih ranijih godina“, rekao je te zahvalio ministru Božinoviću i Vladi na ukazanom povjerenju.

Svim policijskim službenicima i službenicama zahvalio je na postignutim rezultatima u posljednjih pet godina.

"Svakodnevno ističemo iznimno povoljno stanje sigurnosti, smanjenje stope kriminaliteta, uspješnu zaštitu državnih granica, uspješnu međunarodnu suradnju te najvažnije – činjenicu da smo jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu", istaknuo je Milina.

"Smatram to uspjehom predanih i profesionalnih ljudi, hrvatskih policijskih službenika i službenica, a ne mojim osobnim. Čast mi je što mogu nastaviti raditi s njima i pružiti im potporu u ostvarenju ovakvih rezultata", rekao je Milina, prenosi MUP.

Tražio se iskusan i dostojan policajac

Ministarstvo unutarnjih poslova je 3. kolovoza 2022. godine raspisalo javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja policije.

Od ukupno pet valjanih prijava, četvorica kandidata su pristupila razgovoru zbog utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te rezultata ostvarenih u dosadašnjem radu.  

To su Nikola Milina, Željko Pilipović, Željko Prša i Damir Takač.

Pročitajte i ovo Nikola Milina surađuju s dorh-om VIDEO Glavni ravnatelj policije o premlaćivanju migranata na granici: "To su bili interventni policajci. Udaljujemo ih s dužnosti"

Za ravnatelja policije mogle su se prijaviti osobe sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, specijalističkim diplomskim stručnim studijem ili visokom stručnom spremom iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničkog područja i područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarnog područja znanosti i umjetnosti.

Pročitajte i ovo Nikola Milina - 2 ZA DNEVNIK NOVE TV Glavni ravnatelj policije objasnio kad bi mogao biti poznat uzrok strašne nesreće poljskog autobusa: "Vidjeli ste da za prijašnje ovako teške slučajeve..."

Kandidati su morali imati i najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje deset godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Među dodatnim uvjetima u natječaju se tražila i osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost i temeljna sigurnosna provjera. Ravnatelj policije ne smije biti ni član političke stranke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene