Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali prijavu

Sindikat policijskih službenika prijavio Milinu Povjerenstvu za sukob interesa, smatraju da nezakonito prima plaću u policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policijskih službenika uputio je prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv glavnog ravnatelja policije Nikole Miline koji, kako tvrde, crpi prava koja mu zakonom ne pripadaju čime čini štetu državnom proračunu.

Sindikat navodi kako je Milina državni dužnosnik sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, a prima plaću kao policijski službenik iako mu Uredbom o plaćama policijskih službenika nije propisano radno mjesto i koeficijent. 

Sama činjenica da mu je bruto plaća veća i od samog premijera i ministra iako mu je koeficijent manji dovoljno govori za sebe, istaknuli su u ponedjeljak u priopćenju.

Sindikat je Ministarstvu unutarnjih poslova uputio dopis o Milininoj plaći, uz upit i o tome koristi li neko od materijalnih prava koja pripada državnim odnosno policijskim službenicima. Odgovoreno im je da glavni ravnatelj policije ima status policijskog službenika, sukladno kojem ostvaruje plaću i ostala materijalna prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova prijava Sindikat u MUP-u traži smjenu Miline, šalju prijavu USKOK-u: "Pogodovali ste načelniku koji je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću"

Iz Sindikata kažu kako Uredbom o plaćama policijskih službenika ne postoji radno mjesto "glavni ravnatelj policije", a time niti koeficijent složenosti poslova, kao niti dodaci na taj koeficijent na koje se poziva Ministarstvo unutarnjih poslova u svom odgovoru, pa se postavlja "logično pitanje po kojem pravnom aktu glavni ravnatelj policije prima plaću, svaki mjesec od kada obnaša dužnost".

Smatraju kako su prava koja "crpi" glavni ravnatelj policije Nikola Milina protuzakonita i ako ih je ostvarivao protupravno je pribavio imovinsku korist, a da je tome tako pokazuje i što prima veću plaću od ministra unutarnjih poslova i pomoćnika ministra dok od premijera Andreja Plenkovića ima svega dvjestotinjak kuna manju plaću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže reakciju Božinovića Načelnik nezakonito prešao granicu s kartonskom kutijom? Policajci zgroženi ispitivanjem sindikalista: "Ovo nije bilo ni u doba komunizma"

Po imovinskim karticama neto plaća glavnog ravnatelja policije s koeficijentom 5,50 iznosi 21.939,61 kuna, ističe se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene