Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadašnji kontakti

Ni Hajdaš Dončić više ne skriva: Pelješki most ocijenjen najisplativijim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Siniša Hajdaš Dončić tvrdi da će za tjedan dana Europska komisija objaviti studiju o najboljem rješenju za povezivanjem juga Hrvatske.

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održan je međuresorni sastanak stručnog Savjeta za projekt predstudije povezivanja teritorija RH i mogućnost financiranja prometnog rješenja iz fondova EU.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Slika nije dostupna Hajdaš Dončić: 'U Hrvatskoj više nema predizborne gradnje kakva se često događala u prošlosti'

Očekujem od Europske Unije da se financira jedan projekt koji povezuje Europu s Europom. To je moralno opravdano, ali neću donositi nikakve zaključke jer tako ne funkcioniramo Zoran Milanović Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrakstrukture, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, predstavnici Ministarstva prometa BiH, predstavnici Hrvatskih cesta i predstavnici konzultantske kuće SAFEGE, angažirane od strane Europske komisije za izradu predstudije.

U priopćenju koje je poslalo Ministarstvo stoji da su 'predstavnici konzultantske kuće SAFEGE, nakon izlaganja rezultata komparativne analize mogućih rješenja, iznijeli zaključak kako je Pelješki most najbolje rješenje za prometno povezivanje teritorija Hrvatske'.

Pelješki most ipak je najbolje rješenje?!

Konzultanti će sada svoj zaključak predstaviti Europskoj komisiji koja će u roku 15 dana najvjerojatnije donijeti i službeno rješenje o Pelješkom mostu kao najpovoljniojoj opciji za povezivanje juga, stoji u priopćenju.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je da će uskoro Europska komisija objaviti svoju studiju kako i što je najbolje da se poveže jug Hrvatske.

Ministar više ne skriva da je iz dosadašnjih kontakata Pelješki most ocijenjen najisplativijim. No, poziva i na strpljenje jer dobiti primjerice i 75 posto novca i to bespovratno znači i mjeseci izrade studija, analiza i pregovora s komisijom. A samo pregovori započeli bi praktički već početkom sljedeće godine. No radovi bi počeli tek 2015. godine. 'Dakle, put je dug, ali jedino isplativ, jer govorimo o 220 milijuna eura'.

Početkom 2015. mogli bi imati i govore s Europskom komisijom i po prvi put osigurana sredstva za most. I nema povratka nazad', kaže Hajdaš Dončić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene