Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) u današnjem su otvorenom pismu zatražili od ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića da se hitno sastane s predstavnicima svih šest sindikalnih središnjica zbog njegove izjave u dnevnim novinama kako će dopunsko zdravstveno osiguranje nakon reforme zdravstva plaćati svi hrvatski građani


"Želimo vjerovati kako ste izjavu da će svi koji ne budu platili dodatno osiguranje gubiti pravo na zdravstvenu zaštitu, dali ne promišljajući i ne razmatrajući moguće posljedice takvog postupka", poručuju sindikalci.

Vezani članci Sustav socijalne skrbi Socijalni radnici vladajućima: Ispričajte se korisnicima jer ste nas zatrpali administracijom Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Sindikat KBC-a Zagreb o dogovoru s Vladom: Nezdravstvenim radnicima nanesena velika nepravda

Iz Vašeg intervjua vidljivo je da ste pozvali sindikate na suradnju, te od njih dobili potporu za najavljenu reformu, no s obzirom na to da na tom sastanku nije bio nitko iz NHS-a, jer nismo ni dobili poziv, bilo bi zanimljivo znati koji su to sindikati i za što su dali svoju potporu, stoji u pismu.

Cijenimo Vaše najave kako ćete o reformi zdravstva prethodno raspravljati sa socijalnim partnerima i udrugama, ali je nejasno s kim ste i o čemu razgovarali vezano uz reformu zdravstva, jer s predstavnicima šest sindikalnih središnjica niste i od njih niste dobili nikakvu potporu, poručuju sindikati.

Sindikati, uz očekivanu i najavljenu raspravu o zdravstvenoj reformi, traže i punu uključenost i ravnopravno sudjelovanje pri izradi konačnih rješenja.

Osim sa sindikalnim središnjicama, ministar Milinović sličan bi sastanak, po mišljenju sindikata, trebao održati i s predstavnicima umirovljeničkih udruga i udruga pacijenata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju