Nezavisni saborski zastupnik i predstavnik manjina u hrvatskom saboru reagirao je, u objavi na svom službenom Facebook profilu, na kontroverzne izjave predsjednika RH Zorana Milanovića.


Nezavisni saborski zastupnik i predstavnik manjina u hrvatskom saboru Veljko Kajtazi osvrnuo se na kontroverznu izjavu predsjednika Zorana Milanovića, u kojoj je rekao da "ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napravit profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima".

Kajtazi se zbog te izjave oglasio na Facebooku.

 "Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti što i na koji način govori o svojim sugrađanima u javnom prostoru. Upravo suprotno, on bi trebao biti predvodnik u borbi protiv bilo kakve diskriminacije, a posebno one po nacionalnoj osnovi", napisao je Kajtazi.

Christian Schmidt Schmidt o Milanoviću: "On je mene uvrijedio"

Dodao je kako romska zajednica u Hrvatskoj trpi dovoljno diskrimnacije, bez da tome pridonosi predsjednik države, i da je svojom izjavom uvrijedio svakog pripadnika te hrvatske manjine. "Romska zajednica je ionako, po svim istraživanjima, izložena prekomjernoj diskriminaciji i da tim stereotipima ne bi trebao pridonositi i sam predsjednik države. Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu".

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook pročitajte u nastavku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju