Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispeci pa reci

Veljko Kajtazi osudio Milanovićev istup: "Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu"

Nezavisni saborski zastupnik i predstavnik manjina u hrvatskom saboru reagirao je, u objavi na svom službenom Facebook profilu, na kontroverzne izjave predsjednika RH Zorana Milanovića.

Nezavisni saborski zastupnik i predstavnik manjina u hrvatskom saboru Veljko Kajtazi osvrnuo se na kontroverznu izjavu predsjednika Zorana Milanovića, u kojoj je rekao da "ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napravit profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima".

Kajtazi se zbog te izjave oglasio na Facebooku.

 "Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti što i na koji način govori o svojim sugrađanima u javnom prostoru. Upravo suprotno, on bi trebao biti predvodnik u borbi protiv bilo kakve diskriminacije, a posebno one po nacionalnoj osnovi", napisao je Kajtazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odgovor na prozivke Schmidt o Milanoviću: "On je mene uvrijedio"

Dodao je kako romska zajednica u Hrvatskoj trpi dovoljno diskrimnacije, bez da tome pridonosi predsjednik države, i da je svojom izjavom uvrijedio svakog pripadnika te hrvatske manjine. "Romska zajednica je ionako, po svim istraživanjima, izložena prekomjernoj diskriminaciji i da tim stereotipima ne bi trebao pridonositi i sam predsjednik države. Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu".

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook pročitajte u nastavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene