Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEZAPAMĆEN POMOR

Uginule tone i tone riba: "35 kilometara mrtve rijeke. Vidi se tamna boja"

Aktualno Galerija Pomor ribe u Karašici - 1 Pomor ribe u Karašici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pomor ribe u Karašici - 2 Pomor ribe u Karašici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pomor ribe u Karašici - 3 Pomor ribe u Karašici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pomor ribe u Karašici - 4 Pomor ribe u Karašici - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Pomor ribe u Karašici - 5 Galerija 1/10 >>
Nezapamćeni pomor ribe dogodio se u rijeci Karašici. Uginule su tone ribe, a što je uzrok uginuća, utvrđuju inspekcije.

U rijeci Karašici uginule su tone i tone ribe. Željko Macanić, voditelj Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac, tijekom 20 godina službe, kaže, takvo nešto nije doživio.

"35 kilometara rijeke Karašice je mrtva rijeka. Vidite boju – tamna boja nafte. Vidite uginule somove, štuke", rekao je.

Rijeka Karašica čista je do kanala Putna, a iz tog se kanala u rijeku ulijevaju nečistoće. Zasad nadležne službe nisu službeno potvrdile koji im je izvor. Iz Hrvatskih voda kažu da je uginuće riba vjerojatno rezultat hidroprilika, a da nije problem u održavanju.

Krim policija uzela je uzorak vode, a veterinari uzorke riba koje su poslali u Zagreb na Veterinarski institut. Poslano je sedam vrsta riba.

"Nikada dosad nije opisano da od neke bolesti ugibaju ribe različitih vrsta i kategorija u tako kratkom vremenu. Tako da nije objektivno očekivati i sumnjati da je bolest bila uzrok pomora", rekao je Dražen Oraić s Hrvatskog veterinarskog instituta.

Pročitajte i ovo Ministar financija Zdravko Marić ZADNJA SJEDNICA Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA PELJEŠKOM MOSTU A gdje su kacige i distanca? Juričan prijavio Plenkovića državnoj inspekciji: ''Što da je neki element pričepio njegov ego? Tragedija"

Što god da se utvrdi, štete su velike.

"Mi smo oštećeni za tone i tone ribe. Na 100 metara dužine skupljeno je 100 kilograma", rekao je Macanić i dodao: "Tu nema povratka."

Uzroci uginuća trebali bi biti poznati za dva tjedna, kada će biti objavljena analiza Veterinarskog instituta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene