Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od stotinu mještana iz naselja Bilice kod Solina u predvečernjim satima spriječilo je službeno otvaranje novosagrađene 800 metara duge prometnice Mravinačka rampa okupivši se na mjestu ceremonije i negodujući što nakon izgradnje prometnice nije izgrađena autobusna postaja u njihovu naselju za prijevoz 60-tak školaraca koji sada moraju prelaziti cestu što ugrožava sigurnost i živote učenika.


Nezadovoljni mještani Bilica potpisali su i peticiju kojom traže zabranu otvaranja Mravinačke petlje sve dok se u njihovu naselju ne sagradi autobusna postaja za prijevoz školaraca. Nakon ovog prosvjeda nezadovoljnih mještana službeno je rečeno da se ceremonija otvaranja Mravinačke rampe "zbog tehničkih razloga" odgađa za nekoliko dana.

Vezani članci Djevojčica iz Nove Gradiške Optužnica protiv roditelja zbog smrti djevojčice iz Nove Gradiške: Majka za preostalo troje djece ni ne pita iako ih ima pravo i viđati Nezgode Mali nevaljalci uhvaćeni na djelu, roditelji su imali pune ruke posla

Dogradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je novinarima izjavio da je izgradnja autobusne postaje, koju traže Biličani, u nadležnosti Hrvatskih cesta te će se, kako je najavio, iduće srijede održati sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta radi iznalaženja rješenja.

Prometnica Mravinačka rampa povezuje Solin sa prigradskim naseljima Mravinci i Kučine. U izgradnju Mravinačke prometnice, kako je rečeno, investirano je šest milijuna kuna, a protokolom je bilo predviđeno da ju danas predvečer otvore predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban i državni tajnik za more Branko Bačić. (Hina)