Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasna eksplozija

VIDEO Pogođen stožer ruske mornarice na Krimu: "U tijeku je kibernetički napad bez presedana"

Aktualno Galerija Eksplozija u Sevastopolju Eksplozija u Sevastopolju Foto: x/Ukrainian Front +0 Najnovija vijest Galerija 1/2 >>
Najmanje jedan ukrajinski projektil pogodio je sjedište ruske Crnomorske flote u Sevastopolj. Nakon udara izbio je požar.

 

 

  • Snažna eksplozija odjeknula je u petak u Sevastopolju na poluotoku Krimu

  • Sjedište Crnomorske flote gotovo je uništeno 

  • Jedna osoba poginula

  • Ukrajina je preuzela odgovornost za napad 
     

Tijek događanja pratite iz minute u minutu

18:00 Glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga Yuriy Ignat rekao je kako se nadao da je raketni napad na stožer ruske crnomorske flote ostavio veću rupu u zgradi, javlja Kyiv Post. "Ovo je najbolja reklama u svijetu našeg oružja koje leti točno u cilj", dodao je. 

16:40 Ukrajina je priznala da stoji iza napada na Sevastopolj. 

16:29 U tijeku je kibernetički napad 'bez presedana' na Krim nakon što je pogođen stožer crnomorske flote, javlja Sky News. "Traje kibernetički napad bez presedana na krimske pružatelje internetskih usluga", napisao je Oleg Kryuchkov, savjetnik ruskog guvernera regije, na Telegramu. Detektiramo prekide u internetu na poluotoku", dodao je. Sve službe rade na otklanjanju prijetnje.

16:07 Rusija planira veliko povećanje potrošnje za obranu u 2024. koja će činiti 6% bruto domaćeg proizvoda u 2024., u odnosu na 3.9% u 2023. i 2.7% u 2021., piše Sky News. 

16:04 Ukrajina je koristila rakete koje je isporučio Zapad u napadu na sjedište ruske Crnomorske pomorske flote. Izvor u ukrajinskim zračnim snagama rekao je za BBC da su lansirane krstareće rakete Storm Shadow - poznate i kao Scalp.

15:20 Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je ukrajinskom napadu u petak na sjedište crnomorske mornarice u krimskoj luci Sevastopolju poginuo vojnik.

15:15 Lokalni guverner Mihail Razvožajev napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je najmanje jedan ukrajinski projektil pogodio sjedište ruske crnomorske mornarice u Sevastopolju, izazvavši požar. Odvojeno, rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je jedan vojnik ubijen u napadu, dok je protuzračna obrana oborila ukupno pet projektila. Nema civilnih žrtava niti štete na civilnoj infrastrukturi.

14:48 Na društvenim mrežama objavljena je snimka koja prikazuje trenutak udara na Sevastopolj.

14:45 Društvene mreže pune su fotografija i izvještaja o napadnutom Sevastopolju, točnije napadu na stožer crnomorske mornarice. 

13:55 Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je u napadu na sjedište Crnomorske flote poginula jedna osoba. Radi se o vojniku.

13:00 Lokalni guverner Mihail Razvožajev građanima Sevastopolja zabranio da na društvene mreže objavljuju snimke napada na lučki grad. No, na društvenijim medijima procurilo je nekoliko videa. Na njima se jasno vidi da je sjedište Crnomorske flote gotovo uništeno. 

12:56  "Sve hitne službe stigle su na mjesto događaja. Još nemam podatke o žrtvama. Molimo ostanite mirni", poručio je Razvožajev. Naglasio je da je moguć još jedan napad. "Molim vas, ne putujte u centar grada. Ne napuštajte zgrade", napisao je na Telegramu.

12:50 Lokalni guverner Mihail Razvožajev je izjavio da su neke krhotine pale u blizini kazališta u Sevastopolju i pozvao javnost da sva takva otkrića prijave vlastima.

 

 

12:40 Snažna eksplozija odjeknula je u petak u Sevastopolju na poluotoku Krimu, kojeg su Rusi anektirali 2014. godine. U gradu je ujedno i sjedište ruske Crnomorske flote.

 

 

Rusi tvrde kako je pogođen stožer njihove crnomorske flote, a vijest je prenio RT.

Najmanje jedan ukrajinski projektil pogodio je sjedište ruske crnomorske mornarice izazvavši požar.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi kako su srušili pet ukrajinskih projektila nad Krimom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene