Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Hrvatskoj

Udari munje zapalili kuće, poplavljeni dijelovi prometnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je Hrvatsku. U kratko vrijeme palo je dosta kiše, a vatrogasci su zbog požara uzrokovanih munjama imali pune ruke posla.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

Četiri su kuće stradale od udara munje u Zadru, Ninu, Pagu i Cresu. Gromovi su izazvali i nekoliko manjih požara na otvorenom prostoru, a stabla su padala i na automobile.

Neka su domaćinstva pretrpjela štete na električnim instalacijama zbog jakog grmljavinskog nevremena koje je počelo još sinoć u Istri te se tijekom dana polako spuštalo prema jugu. Voda je poplavila Biograd i Ugljan.

I na kontinentu je bilo problema s velikim količinama kiše koja je pala u kratko vrijeme. Pala je i temperatura zraka te je u većem djelu zemlje osjetno zahladnjelo.

Zapalila se kuća na Cresu

Na Cresu se jutros zapalila kuća, najvjerojatnije zbog udara munje tijekom olujnog nevremena, izvijestila je PU primorsko-goranska.

>> Zadar: Munje udarile u nekoliko objekata, vatrogasci imali pune ruke posla

Požar je izbio u 9 sati na kući u ulici Hrusta, a ugašen je u 10:20 sati. Na mjestu požara je u tijeku očevid, javila je policija.

Gorjelo na području zadarske županije

 

U Zadru je u nepuna dva sata koliko je trajalo nevrijeme palo 21,5 litara kiše po metru četvornom. Prema informacijama iz zadarske Javne vatrogasne postrojbe interveniralo se u gotovo svim dijelovima Zadarske županije. Velika količina kiše koju sustav odvodnje nije mogao primiti prouzročila je na kratko poplavu na više gradskih prometnica, no bez većih posljedica, ali je gotovo prekinula promet u podvožnjaku na ulazu u Biograd.

No, najviše intervencija bilo je zbog zapaljenja udarom groma. Grom je udario u dvije obiteljske kuće na području Nina, te u zadarskom gradskom predjelu Skročini, a požare su ubrzo ugasili pripadnici DVD-a Pljusak i Privlaka te JVP Zadar.

U Zemuniku je udarom groma zapaljen automobil, u Kruševu raslinje u blizini kuća koje je također ubrzo ugašeno, a zbog udara groma intervenirali su i vatrogasci DVD-a Pag u mjestu Košljun.

U Zadru grom je udario u stablo na području Borika, a jedno stablo je palo i na automobil u gradskom predjelu Diklo. U svim tim intervencijama nije bilo ozlijeđenih osoba.

U trajektnom pristaništu u Preku na otoku Ugljanu potopljen je dio parkirališta za ukrcaj vozila u trajekte, pa su turisti do svojih vozila morali gaziti kroz vodu duboku oko 30-ak centimetara.

 

Prolom oblaka u Sinju

Na području Sinja je, kako je napisala čitateljica Gabrijela, bio prolom oblaka. Uslijed velike količine kiše koja je u kratkom vremenu pala na grad, blokiran je promet na glavnoj cesti Sinj - Split u naselju Brnaze pokraj Sinja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene