Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traga se za počiniteljem

Netko je s četiri metra visokog križa u Zadru ukrao kip Isusa: "Mislim da je to čisto huliganstvo, ali i sotonizam"

Gotovo dva mjeseca zadarska policija traži kip Isusa. Naime, nepoznati počinitelj brončani kip skinuo je s križa, a vjernici i svećenik mole lopova da ga vrati.

Nestao je tijekom kolovoške noći. I od tada do danas, gubi mu se svaki trag. Brončani kip Isusa netko je skinuo s četiri metra visokog križa u Zadru.

"Mislim da je to strašno i nedopustivo, i da je to grozan čin, da je netko ukrao korpus Isusa", rekla je Jagoda Šarunić Gulan, dok je Zoran dodao: "Ja mislim da je to čisto huliganstvo, ali i sotonizam, moguće."

Pročitajte i ovo Kamioni i Šarengrad - 3 U Šarengradu Kamioni tutnje kroz maleni grad, ogorčeni mještani najavili blokadu granice: "Ljudima pucaju kuće, ne mogu spavati"

Pročitajte i ovo Ivan Malenica, ministar "Čudna situacija" Malenica za Dnevnik Nove TV o prikupljanju donacija: "Postoje jasna pravila. Smiju šest mjeseci prije izbora"

Kip visok metar i pol, na to je mjesto vraćen 2003. godine. Materijalno, vrijedi nekoliko tisuća eura. No župnik fra Jurica Galić je rekao da kip za vjernike ima veću duhovnu vrijednost.

Ako se originalni kip ne nađe, planiraju pronaći neko alternativno rješenje. Za nepoznatim počiniteljem traga i policija.

S kojeg je točno mjesta ukraden kip i što sve poručju mještani - pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene