Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinitelj iznutra?

Nestao imenik iz osnovne škole, nema znakova provale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobičan slučaj krađe u osnovnoj školi Zrinskih u Nuštru kraj Vinkovaca. Nestao je imenik 8a razreda. Nije bilo provale pa se sumnja na počinitelja iznutra.

S obzirom na to da je riječ o osmom razredu, u školi smo provjerili hoće li se bez ocjena iz imenika učenici moći upisati u željenu srednju školu.

Pročitajte i ovo Učenici isperd škole Vladislav Ribnikar Prijete im visoke kazne Potvrđena optužnica protiv roditelja ubojice iz Beograda, evo kolika im kazna prijeti Ilustracija završen očevid Tragedija na cesti: U teškoj nesreći poginula jedna osoba, policija objavila detalje

>> Zaživio e-imenik: Pogledajte kako to izgleda u praksi

'Škola je to prijavila našem ministarstvu, policiji, stručne suradnice su razgovarale s učenicima tog odjela', ističe Dobrila Ereš, ravnateljica OŠ Zrinskih u Nuštru.

U školu nije provaljeno, pa se sumnja da je imenik nestao tijekom nastave. Ravnateljica je u šoku. 'Ništa u školi se slično nije događalo', tvrdi Ereš.

Samo više posla

Mladenačka nepodopština ili skrivanje loših ocjena, koji god razlog bio - počinitelj se grdno preračunao. Najviše posla je pred razrednicom.

'Izvješća s polugodišta pisana postoje, djeca će ih donijeti nazad, već sam ih i prikupila, Svi pisani ispiti, zadaće sve postoji, svi nastavnici ih imaju, to ćemo upisati', kaže Ljerka Benčević, razrednica 8a razreda te škole.

Upisat će se bez problema i osmaši u željene srednje škole. 'Nema panike što se toga tiče, jer svi će na vrijeme biti upisani i svima će na vrijeme biti zaključene sve ocjene', smiruje ravnateljica Ereš.

Nije jedini slučaj

U resornom ministarstvu potvrđuju da se ovakve krađe s vremena na vrijeme događaju. 'Dok sam ja bila učiteljica, isto se dogodilo u našoj školi, da je preko noći nestao jedan imenik. Završio je u obližnjem potoku', prisjetila se Zdenka Čukelj iz Službe za osnovnoškolski odgoj ministarstva obrazovanja.

Gdje je završio nuštarski imenik, istražuje policija. 'Po okončanju kriminalističkog istraživanja biti proslijeđena kaznena prijava za počinjenje kaznenog djela krađa', kaže Maja Barbarić, policijska službenica za odnose s javnošću PU Vukovarsko-srijemske.

Ako ga pronađu, počinitelj bi mogao odgovarati za krađu državne imovine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene