Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ma to su spekulacije'

Nepušače zbog pušača tjeraju s terasa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od kada je nastupila zabrana pušenja nije lako ni na moru. Iako se čini da je ugostiteljima u južnijim krajevima lakše jer gosti sjede vani, i tamo je počeo padati promet, a neki su i zatvorili vrata. A Splitom se proširila priča da su sada na terasama nepoželjni nepušači, jer ih se tjera unutra kako bi oslobodili mjesto za pušače koji više troše.

Uz dalmatinsku pjesmu, tko ne bi uživao na štekatu. Grad pun turista i lijepo vrijeme spašavaju ugostitelje. Kažu kako nema problema zbog zabrane pušenja. 'Uglavnom radimo sa strancima koji su navikli na zabranu pušenja tako da se ne osjeti neka velika razlika u prometu', kaže konobar Joško Keran. A ima načina za ugostiti pušače i kad se ne mogu vani staviti stolovi i stolice. Na Peristilu se bez problema u kavi uživa i na jastučiću, a ni unutra nije prazno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak ili ne? Nepušači i dio pušača protiv povratka pušenja u restorane Slika nije dostupna Svjetski Dan nepušača 800 tisuća Hrvata želi prestati pušiti

Nema diskriminacije

Iako se Splitom pronijela priča da su na štekatima sada nepoženji nepušači, jer zauzimaju mjesto, takva iskustvima nismo uspjeli pronaći. 'Ma to su sve spekulacije', rekao nam je jedan gost nepušač. No, stvarnih problema imaju oni bez štekata, danas smo naišli na zatvorena vrata jednog takvog kafića. Promjenu osjete i u konobama - kažu, ne uživa se više kao prije. 'Da, osjeti se pad prometa, evo taj 5. mjesec koji je skoro već na izmaku nije to što je znalo biti. Oni koji konzumiraju cigarete što prije pojedu i izađu van, nema više ležernog ručka ili večerice uz kavicu, nekakav dezert', rekla nam je konobarica Jasna Čogelja.

Svi se ipak nadaju da će kako-tako izgurati do kraja ljeta, a za jesen su već crne slutnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene